• İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Ali Erkan Kavaklı: Fulbrigth Komisyonu Eğitimin küresel sermayenin etkisinden kurtarılması

Ali Erkan Kavaklı: Fulbrigth Komisyonu Eğitimin küresel sermayenin etkisinden kurtarılması
Eski Milli Eğitim Bakanlarından Ziya Selçuk, İstanbul’daki bir görüşmemizde, Fulbrigth Komisyonu yok, eğitime biz yön veriyoruz, demişti.

  ABD ile yapılan anlaşma neticesi Türkiye’den öğrenci seçilir ve ABD’de araştırma yapması, doktora çalışması için gönderilir. Döndüklerinde Türkiye’de etkili yerlere getirilir, Amerika çıkarlarına hizmet etmesi sağlanır. 

Prof. İsmail Aydoğan ve Mutlu Sadık Fidan; Küresel Sermaye ve Eğitimin Dönüşümü isimli bir eser kaleme almışlar; eğitimin küresel sermaye ve kapitalizmin çıkarlarına uygun insan yetiştirme aracı olduğunu anlatıyorlar. 

Okuyunca Prof. Ziya Selçuk; yalan söylemiş veya hedef saptırmak için böyle bir cümle kurmuştur, dersiniz. 

Emperyalist Batı, mason locaları ve Tapınak Şövalyeleri vasıtasıyla tek dünya devleti kurmak istiyor. Fulbrigth, Rokefeller Vakfı, Carnegie Vakfı bursları ile adam devşirir; onları eğitir, küresel sermayenin çıkarlarına hizmet ettirirler. 

Rockefeller Vakfı bursları; kendi ülkelerinde liderlik pozisyonlarında bulunacak öğrencilere veriliyor. 

Küresele sermaye burs vererek,  yabancı dille eğitim yapan kolej ve okullardan beyin devşirerek ABD’de eğitiyor; Türkiye’de önemli mevkilere getiriyor. 

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit, Amerika misyoner okulu Robert Kolej mezunudur. Rockfeller Vakfı bursuyla Amerika’ya gitmiş, CHP genel başkanlığı ve başbakanlık yaptı.

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ali-erkan-kavakli/fulbrigth-komisyonu-egitimin-kuresel-sermayenin-etkisinden-kurtarilmasi-44615.html

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim