• İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Ankara’dan Ardahan’a Kültür Kervanı Başlıyor!

Ankara’dan Ardahan’a Kültür Kervanı Başlıyor!
Türkiye Yazarlar Birliği’nin kuruluşunun 45. yılı dolayısıyla düzenleyeceği "Ankara’dan Ardahan’a Kültür Kervanı"nın hazırlıkları tamamlandı.

Ülkemizin edebiyat, kültür ve sanat değerlerinin korunması, geliştirilmesi ve güçlendirilmesi amacıyla yurt içinde ve yurt dışında kalıcı, ufuk açıcı ve kitaplaştırılmış faaliyetler düzenleyen TYB kuruluşunun 45. Yılına özel etkinliklerini sürdürüyor.

45. Yıl kutlamaları kapsamında; ülkemizin dört bir tarafında kültür ve edebiyatımıza yön vermiş şair, yazar, akademisyen, gazeteci, ilim ve fikir adamlarının katıldığı kervan yolcuları 1 Ekim 2023 Pazar sabahı Ankara'dan yola çıkacak.

Otobüsle yapılacak ve 7 gün sürecek yolculuğun ilk durağı Sivas olacak, ilk mola Yozgat’ta verilecek. Kervan yolcuları Yozgat, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan’a gidecek ve dönüş ise Trabzon, Giresun, Ordu ve Çorum üzerinden yapılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteklediği programda; Gidiş ve dönüş yolundaki şehirlerde okur yazar buluşmaları, paneller, bilgi şölenleri, konferanslar, şiir şölenleri, tarih, kültür, edebiyat sohbetleri düzenlenecek.

Ayrıca, 2023 yılının “Âşık Veysel Yılı” olarak ilan edilmesi nedeniyle; Âşık Veysel’i anmak amacıyla, kervan güzergâhında bulunan Sivas’ta “Aşık Veysel ve Aşık Edebiyatı”, Kars’ta “Dünden Bugüne Âşıklık ve Halk Edebiyatı” ve Ardahan’da ise “Âşıklık Geleneği ve Halk Edebiyatı” konulu bilgi şölenleri de yapılacak.

Erzincan’da “Deprem Edebiyatı”, Erzurum’da “Erzurumlu Bir Düşünür;  Nurettin Topçu” panelleri, Trabzon’da “Trabzon’da Edebiyat Mahfilleri” söyleşisinin gerçekleşeceği programda, Kars’ta da  kervan yolcuları “Âşıklar Meclisi”ni ziyaret edecek.

TYB’nin kültür kervanları

Türkiye Yazarlar Birliği ilk kültür kervanını 30. yılında düzenlemişti. Edirne’den Ardahan’a kültür kervanı zengin programlarla tamamlanmıştı.

İkinci kültür kervanı 35. yılda Ankara’dan Siirt’e yapıldı. 3. kültür kervanı ise TYB’nin 40. yılında Edirne’den Mostar’a düzenlendi. İkinci ve üçüncü kervanın kitapları yayınlandı. 4. kültür kervanının kitabı da yayınlanacak.

afis-011.jpg

1-sivas.jpeg2-erzincan.jpeg3-erzurum.jpeg4-kars.jpeg5-ardahan.jpeg6-trabzon-giresun.jpeg7-ordu-corum.jpeg

Bu haber toplam 709 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim