• İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Ankara’dan Ardahan'a Kültür Kervanı Yola Çıktı!

Ankara’dan Ardahan'a Kültür Kervanı Yola Çıktı!
Türkiye Yazarlar Birliği kültür elçileri, kuruluşunun 45. yılında edebiyatın ve kültürün izinde yeniden yollara düşüyor.

Başkent Ankara'dan, serhat şehri Ardahan'a uzanan bu kervan, ülkemizin edebiyat, kültür ve sanat değerlerini koruma, geliştirme ve güçlendirme amacı taşıyor.

 

1 Ekim 2023 Pazar sabahı Ankara’dan başlayan olan bu özel yolculuk, ülkemizin dört bir yanından gelen şair, yazar, akademisyen ve fikir adamlarını bir araya getirdi. Yolculuğun ilk durağı, Yozgat’ta Osmanlı'nın mimari eserlerinden Hayri İnal Konağı oldu. Yazar Mustafa Çiftçi'nin konuğu olaraktarihi konakta ağırlanan kervan, burada kültür nöbeti tutmaya devam etti. Yozgat’ın ardından Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan gibi şehirlerimizi ziyaret edecek kervan, dönüş yolunda ise Trabzon, Giresun, Ordu ve Çorum üzerinden başladığı yere, Ankara'ya dönecek. 

 

Kültür kervanında sadece şehirleri değil, edebiyatın derinliklerine de yolculuğa çıkılıyor. 2023'ün "Âşık Veysel Yılı" olması nedeniyle, kervanın rotası üzerindeki şehirlerde Âşık Veysel ve Aşık Edebiyatı üzerine bilgi şölenleri düzenlenecek. Ayrıca Erzincan'da deprem edebiyatı, Erzurum'da büyük düşünür Nurettin Topçu, Trabzon'da ise edebiyat mahfilleri üzerine söyleşilerine tanıklık edilecek.

 

Türkiye Yazarlar Birliği'nin bu girişimi, daha önce de benzer kervanlarla ülkemizin kültürel mozağını tanıtmıştı. 30. yılda Edirne'den Ardahan'a, 35. yılda Ankara'dan Siirt'e ve 40. yılda Edirne'den Mostar'a düzenlenen kültür kervanları, bu yılki etkinlikle geleneğini sürdürüyor.

Fatma Kevser Sümer

img_3404-001.jpgimg_3457.jpgimg_3465.jpgimg_3483.jpgimg_3497.jpg

Bu haber toplam 919 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim