• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

“Edirne’den Mostar’a Kültür Kervanı” İşkodra’da

“Edirne’den Mostar’a Kültür Kervanı” İşkodra’da
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla Türkiye Yazarlar Birliği’nin 40. yılı dolayısıyla düzenlenen “Edirne’den Mostar’a Kültür Kervanı” kapsamındaki program, İşkodra Yunus Emre Enstitüsünde 6 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirildi.

Programın açış konuşmasını T.C. Tiran Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Asım Sultanoğlu yaptı. Sultanoğlu konuşmasında Yazarlar Birliği’nden gelen misafirlere Arnavutlukta’da diğer Balkan ülkelerinde olduğu gibi Osmanlı’nın izlerini taşıyan şehirlerin olduğunu ve mutlaka bu toprakların görülmesi gerektiğini belirterek yolculuklarının bereketli ve hayırlı olması dileklerinde bulundu.

İşkodra Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Zafer Kıyıcı ise Kültür Kervanı etkinliğinin kültürel diplomasiye büyük katkı sağlayacağına dikkat çektiği konuşmasında, Osmanlı’nın kültür sahası içinde bulunan önemli merkezlerinin yer aldığı Balkanlarda böyle bir etkinlik gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  

Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan,  30 Nisan tarihinde Edirne’de başlayan yolculuklarının 6. durağı olan İşkodra’da daha önce çok kısa bir süre bulunduğunu ve buna rağmen bu şehrin güzelliğinin kendisinde yer ettiğini belirtirken, TYB Genel Mali Sekreteri Ahmet Fatih Gökdağ, Öykücü Aykut Ertuğrul, Hikâyeci Necip Tosun gibi önemli isimlerin de konuşmacı olarak katıldığı programda; Mücahit Koca, İsmail Bozkurt, Mehmet Sarmış gibi isimler de şiir seslendirmeleri ile programa renk kattı.

Ayrıca İşkodra Yunus Emre Enstitüsü öğrencilerinden Blerta Mlloja, Necip Fazıl Kısakürek’in Utansın adlı şiirini, Ömer Fuçia ise Arnavutlukta dilden dile söylenegelen Çanakkale Bizimdir adlı şiiri Arnavutça olarak seslendirdi.

TYB’nin “100 Yıl Sonra İlim Heyeti Çanakkale’de” belgeselinin de gösterildiği programda Bünyamin Yılmaz ve Memiş Okuyucu da teşekkür konuşması yaptı.

İşkodralıların büyük beğeni ile takip ettikleri programın ardından Türkiye Yazarlar Birliği’nin “40. Yıl Fotoğrafları Afişleri” adlı serginin açılışı gerçekleştirildi. 

Kültür kervanı, sekizinci gününde İşkodra’dan Karadağ’a hareket edecek.

Kaynak: http://iskodra.yee.org.tr/tr/haber/edirneden-mostara-kultur-kervani-iskodrada

Bu haber toplam 1444 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim