• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Ergün Diler: Gizli çatışma

Ergün Diler: Gizli çatışma
Seçimler bitti. Herkes kendi değerlendirmesini yapacaktır. Gelin biz de bugün içeride olanların dışarısıyla nasıl bir ittifak meydana getirdiğine bakalım... Doğal olarak İstanbul seçimlerin merkeziydi.

 Sonuçlar üzerinde etkili olması beklenen KÜRT oyları çok tartışılıyordu. Selahattin Demirtaş'ın kurgusuyla eşi Başak Hanım İstanbul için adım atmak istediğini söyledi. "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için henüz partimiz DEM Parti'den bize bir öneri gelmedi, ama halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz" dedi.
Bu CHP'nin kolunun kanadının kırılması anlamına gelmekteydi. Ortalık karıştı. PERDE ARKASINI çok az kişi bilse de olağanüstü bir trafik yaşandı. Konuya KANDİL dahil oldu. Mesele DEM'i aştı! Şubat'ın ilk haftası PKK'lı Mustafa Karasu konuştu. Karasu AVRUPA'da bir ülkeye yakın konumlanan bir figürdü.
Karasu "Türkiye demokrasi güçleriyle birlikte olmak, onlarla birlikte hareket etmek çok çok önemli. Kürt sorununun çözümünün buradan geçtiği bilinmeli... İttifaklara değer vererek bu mücadeleyi yürütmek gerekiyor. İttifakları tukaka eden, ittifakları kötüleyen anlayışlar Kürt dostu değildir. Kürtlerin iyiliğini isteyenler değildir. Türkiye'nin demokratikleşmesini isteyenler değildir. Onlar Kürtler yalnız kalsın diyenlerdir..." dedi.
Ertesi gün Başak Hanım adaylığını geri çekmek zorunda kaldı. Yani Kandil "İTTİFAK" diyor "aday çıkarmayacağız" diyor Bayan Demirtaş da eşi de buna boyun eğiyordu. Sonra bir isim ortaya atıldı. Aday gösterildi. Ancak hiçbir iddia ortaya koymadı. CHP'ye destek verildi. Yine AVRUPA'da bir ülkeye yakın bir konumu ifade eden Leyla Zana sahne aldı. AK PARTİ ile yeni bir sürecin olabileceğine işaret ediyordu.
Başkan Erdoğan'ın ÇÖZÜM SÜRECİNİ DONDURUCUDAN ÇIKARABİLECEĞİNİ DİLE GETİRİYORDU. Yani Demirtaşlar-DEM-KANDİL arasında bir çekişme mevcuttu. Öcalan ve Mazlum Abdi'yi de katarak içlerindeki çekişmeyi sürtüşmeyi güç mücadelesini daha da büyütmek mümkündü. Büyük güçlerin müdahalesi çıplak gözle bile görülebiliyordu.
Sık sık yazdığım gibi AK PARTİ seçimlerden sonra YENİ ANAYASA üzerinde adım atmayı düşünmekteydi. Bölgesel şartlar bunu dayatmaktaydı. Bunu isteyenler kadar istemeyenler de bulunmaktaydı. GİZLİ ÇATIŞMA BUYDU! Hem içeride hem dışarıda... İşin özüne yolculuk edilirse ANAYASA Mahkemesi ile Yargıtay arasındaki kriz de Yargıtay Başkanlık seçimlerinin 12. turda bile sonuç vermemesi de ANAYASA çalışmaları ve getirecekleri ile ilgiliydi.

Devamı: https://www.takvim.com.tr/yazarlar/ergundiler/2024/04/03/gizli-catisma

Bu haber toplam 324 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim