• İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

Hüseyin Öztürk: Ahde Vefa Sultan İkinci Abdülhamid Han

Hüseyin Öztürk: Ahde Vefa Sultan İkinci Abdülhamid Han
Geçtiğimiz Cumartesi, Cennet mekân II. Abdülhamid Han’ın Rahmet-i Rahman’a kavuşmasının (10 Şubat 1918) 106. seneyi devriyesi idi. Ruhu için el-Fatiha.

Bu hafta tanıtmak istediğimiz eser de II. Abdülhamid Han’a ait. İstanbul Ticaret Odası tarafından hazırlattırılan kitabın adı; “Sultan İkinci Abdülhamid Han Ahde Vefa” ismini taşıyor. Malum II. Abdülhamid Han İstanbul Ticaret Odasının kurucusudur.

II. Abdülhamid Han, Devlet-i Aliye’nin başına en zor şartlarda geçmiş bir Sultandır. İçeriden ve dışarıdan Osmanlı Devleti’ni tarih sahnesinden silmek üzere her türden hareketin başlatıldığı bir devirde, 33 yıl boyunca içeriyle ve dışarıyla mücadele etmiştir.

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç’i ve yönetim kadrosunu tebrik etmeli. Doğru tarih üzerine yaptıkları yayın çalışmaları takdire şayandır.

“Sultan İkinci Abdülhamid Han Ahde Vefa” isimli eser de onlardan birisidir. Kitapla ilgili şu bilgileri paylaşalım:

Osmanlı Devletinin 34. padişahı olan ve dünya siyasetini iyi bilen II. Sultan Abdülhamid Han; Osmanlı girişimciliğini ve yerli sermayeyi güçlendirmek, ihracatı artırmak, üretim yapısını Avrupa ile yarışır hale getirmiştir.

Bugünkü Türkiye’nin temellerinin atılmasında aynı zamanda ekonomi ve ticari birikiminin oluşup şekillenmesinde büyük payı olan Sultan İkinci Abdülhamid Han’a dair eğitim, ekonomi, uluslararası stratejileri hakkında birçok yeni bilgiler derlenmiştir.

Bu haber toplam 136 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim