• İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Hüseyin Öztürk: Alev Alatlı

Hüseyin Öztürk: Alev Alatlı
Alev Alatlı’ya (16 Eylül 1944-2 Şubat 2024) önce Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. İşte insan böyle uğurlanır. Devlet, “milletin insanı olabilenleri” böyle uğurlar.

Alev Alatlı; “önce kul, sonra insan olma” erdemiyle düşünmüş, yazmış, konuşmuş; çekinmeden-korkmadan-bildiğinden şaşmadan inandığı değerleri her yerde herkese karşı açık yüreklilikle dile getirmiş bir münevver, düşünce ve fikir abidesiydi.

Alev Alatlı, sol kavmi de sağ kavmi de çok iyi tanıyan ve irdeleyen bir sosyolog idi. Bilgeliğin yakıştığı en doğru isimdi.

Merhumenin uğurlanışını Eyüp’te gördüğümde onun adına sevindiğim bir tablo vardı.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan başta olmak üzere hükümet üyeleri, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve devlet erkânı, dualarla kabrine sırladı.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın bu toprağın sesine ve bu toprağın anasına vurgu yaparak, Alatlı’nın kimlik ve kişiliğini şöyle anlattı:

-“Şu anda ebediyete, Hakk’a ablaların ablasını uğurluyoruz. Muhabbetinde hep şunu söylerdi, ‘Anneciğim, ablacığım’. Böyle bir güzelliği vardı.

O toprak ana olmayı sürekli bizlere de ifade ederdi. Eyüp Sultan Hazretlerinin hemen bu hazirede olması bizler için onunla bu dünyada çok daha fazla bir arada olmayı inşallah bizlere nasip edecektir.

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/huseyin-ozturk/alev-alatli-44461.html

Bu haber toplam 142 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim