• İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Hüseyin Öztürk: Siyasetin kötü artıkları

Hüseyin Öztürk: Siyasetin kötü artıkları
Yakın tarih araştırmacısı İsmet Bozdağ, İttihatçılar için “Osmanlının kötü artıkları” der. İttihatçıların devirlerini okuyanlar böyle olduğunu bilirler.

Cennet Mekân II. Abdülhamid Han’ın tahttan indirilmesiyle, Altı yüz yıllık Devlet-i Aliye’nin sonunun gelmesine sebep İttihatçılar olmuştur.

Bugün ise İttihatçıların yerini malum “Yedili Masa” almıştır. Vaziyetlerini zerre kadar idrak edenler, İttihatçılardan farkları olmadıklarını anlayabilirler.

O günküler de bugünküler de sırtlarını Haçlı Avrupa’sına yaslamışlardı. Görüldüğü gibi Haçlı Batılı her şekilde desteklerini vermektedirler.

Hâlbuki ülkemize-topraklarımıza-milletimize-devletimize-bayrağımıza-dinimize, nokta kadar aidiyet duygusu besleyen bir siyasetçi, Haçlı Batı’nın desteğini reddeder ve yüzünü Haçlılara değil, milletimize döner.

Siyaset kavramı, her insanın taşıyabileceği bir erdem değildir. Siyasetin insana bakan yüzü; temsil ettiği topluma karşı daima “kararlı-azimli-güçlü” bir şekilde, toplumun dini ve milli değer yargılarına sahip çıkan lider ister.

Bu özellikleri taşımayan kimseleri siyaset dışladığı gibi milletimiz de dışlar ve İttihatçıların durumuna düşerek, siyasetin kötü artıkları haline gelirler.

Tarih bilgisi kıt olanlar dahi idrak ederler ki, Birinci Dünya Savaşının ve İstiklal Savaşı’nın müsebbipleri İttihatçılardır.

Özellikle İngilizlerin ve diğer Avrupa memleketlerinin “Bittiler” dediği ve işgal vaziyeti aldıkları devletimiz-milletimiz, küllerinden yeniden doğarak Milli Mücadele hareketini başlatmış ve bağımsızlığımıza halel getirmemişlerdir.

Milli Mücadeleye katılan ve akabinde de I. TBMM’ye halkın seçimi ile giren kanaat önderlerinin hiçbirisi; mücadelelerini ne dünyaları ne de ahiretleri için adlarına tescil ettirmemiş, ettirmeyi de düşünmemişlerdir.

Vatanımızın-bayrağımızın-devletimizin-dinimizin istiklali için canları başta olmak üzere tüm maddi varlıklarıyla topraklarımızın vatan kılınması adına bedeller ödemişlerdir.

Bu haber toplam 128 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim