Mustafa Kır: Vefatının 13. Yılında Savunan Adam Prof. Dr. Necmeddin Erbakan

Mustafa Kır: Vefatının 13. Yılında Savunan Adam Prof. Dr. Necmeddin Erbakan
Millî Görüş Lideri, 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. N. Erbakan’ı Vefatının 13. Sene-i devriyesinde rahmetle anıyorum. Ruhu şad mekânı cennet olsun!

 Vefatından sonra değeri anlaşılan bir devlet ve siyaset adamıdır.

Prof. Dr. N. Erbakan teşkilatçılığı, renkli kişiliği, mücadeleci yapısı, kararlı ve azimli tutumu, hitabetteki ustalığı, keskin zekâsı ve hazır cevaplı lığı, nüktedanlığı, İslami hassasiyeti ve Siyonizm düşmanlığı, İslam ümmetini aynı gaye etrafında buluşturma çabaları ile İslam dünyasının yetiştirdiği ve kendisinden beslendiği rol model Müslümandır.

Millî Görüş mektebinin hocası ve 54. Hükümetin Başbakanı olan Prof. Dr. N. Erbakan 40 yılı aşan siyasi hayatında 4 defa partisinin kapatılmasına rağmen zorluklar ve engellemeler karşısında yılmayan, yıkılmayan, eğitilip bükülmeyen moral ve motivasyonunu bozmayan inanç değerlerinden ve prensiplerinden asla taviz vermeyen bir lider, bir önder,vefatından sonra değeri daha iyi anlaşılan bir devlet ve siyaset adamıdır.

Prof. Dr. N. Erbakan hayatı boyunca Reel politik oyunlara kanmadan topyekûn İslam ve insanlık âleminin dertleriyle dertlenmiş, Türkiye’nin dertleriyle dertlendiği kadar Doğu’nun-Batının, Asya’nın -Afrika’nın, Balkanları- Doğu Türkistan’ın, Irak’ın, Suriye’nin, Libya’nın, Kaşmirin, Arakanın, Çeçenistan’ın, Saray Bosna’nın, Ceziretu’l-Arab’ın Kâbe’nin Filstin’in Kudüs’ün Beytü’l Makdis’in dertlerini dert edinen haklarını savunan, hayatı iman ve cihattan ibaret sayan çağımızın mücahididir. 

Siyaset Allah yolunda cihat ve insanlığa hizmet etme aracıdır.

  Prof. Dr. N. Erbakan Hocamızın siyasetteki ideali kuru bir particilik değildir. Ona göre siyaset; Allah yolunda cihat ve insanlığa hizmet etme aracıdır. Onun şu sözleri siyaset yapmasında ki amacını güzel bir şekilde ortaya koymaktadır. “Siyaseti önemsemeyen Müslümanları, Müslümanları önemsemeyen siyasetçiler yönetir.” Biz siyaset değil, cihad yapıyoruz.” “Askerlik yapmakla vergi vermekle mükellef sayılan ancak, yönetme hakkı tanınmayan Müslümanlara devleti yönetme, idari kadrolarda görev alma haklarının bulunduğunu hatırlatmıştır. İslam coğrafyasında ve dünya aleminde ezilenlerin, mazlumların, mağdurların sesi, başlattığı maddi ve manevi kalkınma hamleleriyle; bilim, siyaset, iktisat, riyaset ve İslami konularda hem bir okul hem de ekol olmuştur.

Devamı: https://www.maarifinsesi.com/vefatinin-13-yilinda-savunan-adam-prof-dr-necmeddin-erbakan/

Bu haber toplam 162 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim