• İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

Mustafa Özcan: Toplumu yaşatanlar

Mustafa Özcan: Toplumu yaşatanlar
Her kesimden insan Mısırlı fukara babası olarak anılan veya zavallıların doktoru olarak ünlenen tabip Muhammed Maşali'nin ölümü üzerine ve arkasından tahassürde bulundu ve gözyaşı döktü.

Onun geride bıraktığı insanlık mirası her kesimden insanı birleştirdi. Bu vesile ile unutulan insanlık yeniden hatırlandı. Taştan pınarlar fışkırırken elbette aramızda taştan daha katı sineler ve hissiz olanlar var. Konumuz onlar değil. Muhammed Maşali bilebildiğim kadarıyla Mısır'ın dışında tanınan birisi değildi. İlk defa ismini ölümüyle birlikte duydum. 'Garibanların doktoru' öldü diye duyurdular. Duyarlı kesim konuya eğildi. Böylece varlığından veya ölümünden haberdar hale geldik. İyi de oldu. Muhammed Maşali model bir insan. Günümüzde bu insan tipinin yayılarak karanlıkları aydınlatması, sönmekte olan insanlık fenerini yaşatması lazım. İyilik köprüsü üzerinden insanlar birbirine uzanmalı, kavuşmalı. Günümüzde egemen olan kötülük insanlar arasında bağları kopardı. Diğerkamlığın yerini bencillik aldı o da kötülüğü yaydı. Siyasi olarak da Bush gibi Putin gibi adamlar ortalıkta fink atarak Pandoranın kapağını açtılar ve kötülüğü saçtılar. Kapak bir türlü kapanmak bilmiyor. Olaylar da yatışmıyor. Aramızda kavuşumu sağlamak için yeniden iyilik diline dönmemiz gerekiyor. Çalıştırmadığımız için antrenmanlı veya idmanlı olmadığından İyilik damarları kurudu. Yeniden çarkı harekete geçirme zamanı.

Devamı: https://www.fikriyat.com/yazarlar/mustafa-ozcan/2020/08/03/toplumu-yasatanlar

Bu haber toplam 164 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim