• İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C

Mustafa Uzun: Batı'nın Buazizi'si Aaron Bushnell olabilir mi?

Mustafa Uzun: Batı'nın Buazizi'si Aaron Bushnell olabilir mi?

ABD Hava Kuvvetleri mensubu Aaron Bushnell'in, Gazze'deki soykırıma ortak olmayacağını söyleyerek İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde kendisini ateşe vermesi ve vefat etmeden önceki feryatları insanlığın vicdanında büyük yankı uyandırdı. Bushnell, Batı’nın vicdanının galeyana gelmesinin ve küresel kirli güçlere isyanın bir kıvılcımı olabilir mi?

Filistin halkı ve dünyanın dört bir yanındaki halklar, İsrail söylemini destekleyen bu hükümetlerin kör tarafgirliklerini haklı çıkarmak ve İsrail suçlarını örtbas etmek için uyguladıkları yalan ve aldatmacanın boyutunun farkında. İnsanlığın vicdanı, çatışmanın temel nedenlerinin Filistin halkının kendi topraklarında onurlu bir şekilde yaşama hakkının inkârı ve işgal olduğunu bilmektedir. Bu vicdan, Gazze'deki milyonlarca Filistinli üzerindeki haksız ablukanın devam etmesi ve İsrail hapishanelerinde temel haklarından çoğunlukla mahrum edildikleri koşullar altında tutulan binlerce Filistinli tutuklu karşısında ilgisiz kalmamaktadır. Bu ilginin zirve noktalarından bir tanesini geçtiğimiz hafta gördük. ABD Hava Kuvvetleri mensubu Aaron Bushnell, Gazze'deki soykırıma ortak olmayacağını söyleyerek İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde kendisini ateşe verdi. 

İsrail'in işlediği suçları ve katliamları reddettiklerini dile getirmek ve Filistin halkının haklarına ve haklı davalarına desteklerini göstermek için dünyanın tüm başkentlerinde ve şehirlerinde toplanan tüm dinlerden, etnik kökenlerden ve geçmişlerden gelen dünyanın özgür insanları gibi Aaron Bushnell’i de başta HAMAS olmak üzere insanlığın vicdanı saygı ile selamladı.  İşgal, kendisini nasıl tanımlarsa tanımlasın ya da adlandırırsa adlandırsın işgaldir ve halkların iradesini kırmak ve onları ezmeye devam etmek için bir araç olmaya devam etmektedir. Öte yandan, tarih boyunca halkların ve ulusların işgalden ve sömürgecilikten nasıl kurtulacaklarına dair deneyimleri, direnişin stratejik bir yaklaşım olduğunu, kurtuluşun ve işgali sona erdirmenin tek yolu olduğunu doğrulamaktadır. Mücadele, direniş ya da fedakârlık olmaksızın işgalden kurtulan bir ulus var mıdır?

Devamı: https://www.yenisoz.com.tr/yazarlar/batinin-buazizisi-aaron-bushnell-olabilir-mi-5098/

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim