• İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Prof. Dr. Mehmet Görmez: Dört Dünyaya Dört Çağrı

Prof. Dr. Mehmet Görmez: Dört Dünyaya Dört Çağrı
Kavi ve cebbar olan, zalimleri helak eden, mazlumları destekleyen Allah’ın adıyla.

Her an yaratmakta olan, müminlerin ayaklarını sabit kılan, tağutların kalplerine korku salan Allah Teâlâ her türlü noksanlıktan münezzehtir. Salatü selam Beşerin Efendisi Hz. Peygamber’in üzerine olsun.

Kelimelerin tükendiği zamandayız. Dilin acıları ifade etmekten aciz kaldığı vakitlerdeyiz. Zira aziz Gazze’de kardeşlerimiz kuşatma, esaret ve baskı altındadır. Evlatlarımız enkaz altındadır. Nice kadınlar yaralanmış, nicesi yerinden yurdundan edilmiş, nicesi şehit olmuştur. Durum böyleyken hangi dille konuşalım? Konuşalım desek ne diyelim? Bağnaz, zalim uluslararası topluluğu mu şikâyet edelim? Yoksa uyuyan devletlerimize mi seslenelim? Yahut kardeşlerimiz sürgün edilirken, yaralanırken, şehit edilirken tarafsız mı kalalım?

Sözlerimin kıyamet günü aleyhime delil olmasından veya boş konuşmaktan çekiniyorum. Sözlerimizin sadece bizi teselli eden birer slogan olmasından, gündemin sıcaklığı gittikten sonra eski boş işlerimize geri dönmemizden utanıyorum…

Kardeşlerim, sizinle açık konuşayım. Bugün buraya gelip konuşma yapma noktasında çok tereddüt ettim. Bunun tek sebebi Filistin’de nöbette ve Gazze’de kuşatma altında olanlar önünde konuşmaktan hayâ etmemdir. Aynı şekilde sözlerimin kıyamet günü aleyhime delil olmasından veya boş konuşmaktan çekiniyorum. Sözlerimizin sadece bizi teselli eden birer slogan olmasından, gündemin sıcaklığı gittikten sonra eski boş işlerimize geri dönmemizden utanıyorum. Ancak bugün Gazze ve halkı hakkında konuşmaya gelmedim, aynı şekilde Gazzelilerin önünde bir ders vermeye de gelmedim. Aksine bugün onların önünde bir öğrenci, dizlerinin dibinde bir talebe olarak duruyorum.

Gazzeli kadınların, erkeklerin ve çocukların sabırları, sebatları ve nöbetlerinden dersler alıyorum.

Gazzeli çocukların gözlerinden umut suyu içiyorum.

Gazzeli mücahitlerin kahramanlıklarından besleniyorum.

Bugün Gazze bize okullarda, enstitülerde, üniversitelerde öğrenmediğimiz dersler öğretiyor. İzzet, haysiyet ve cesaret üzerine konferanslar veriyor…

Basın görevlilerinin cesaretlerinden dersler çıkarıyorum. Onların nefesi sizin nefesine karıştı. Sizinle aynı ortamda bulunmaktan şeref duyuyorum. Bugün Gazze bize okullarda, enstitülerde, üniversitelerde öğrenmediğimiz dersler öğretiyor. İzzet, haysiyet ve cesaret üzerine konferanslar veriyor.

Bugün dört topluluğa dört mesajım var.

Devamı: https://www.insaniyet.net/prof-dr-mehmet-gormez-dort-dunyaya-dort-cagri/

Bu haber toplam 143 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim