• İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu: Rahatsız olanlara duyurulur; Çizgimizi aşıyoruz…

Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu: Rahatsız olanlara duyurulur; Çizgimizi aşıyoruz…
Türkiye kabına sığamayan dinamik yapısıyla geleceğine kararlılıkla sahip çıkmaya devam ediyor. Son olarak Libya’da yaşanan gelişmeler, Türkiye’nin rotasının ne denli isabetli olduğunu bir kez daha gösterdi.

Libya ile yapılan deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasını içeren Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) anlaşması ve ardından bu anlaşmanın varlığını ve geleceğini güvence altına almayı amaçlayan Güvenlik ve Askeri Anlaşma, Doğu Akdeniz’de yeni stratejik iklimin belirleyicisi olmuştur.

Bu yeni iklim; Türkiye’nin sadece bugünü ve yakın geleceğini değil, en az 500 yıllık geleceğine dair doğal kaynaklar açısından büyük zenginlik sunan Doğu Akdeniz’deki haklarımızın korunması açısından yeni bir dönemin başlangıcıydı.

Emperyalist sömürgeci güçlerin kuklası, bozguncu, darbeci Hafter’ in, Libya’nın meşru hükümetine karşı başlattığı saldırılarla umutlananlar, şimdi büyük bir hayal kırıklığı içinde kıvranıyorlar. Hem Libya halkının geleceğine ipotek koymayı, hem de Türkiye’yi Antalya Körfezine hapsetmeyi planlayanların şer hevesleri kursaklarında kaldı.

Devamı: https://www.aksam.com.tr/yazarlar/prof-dr-yasar-hacisalihoglu/rahatsiz-olanlara-duyurulur-cizgimizi-asiyoruz/haber-1083744

Bu haber toplam 216 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim