• İstanbul 23 °C
  • Ankara 24 °C

Selahaddin E. Çakırgil: Dünyada yeni bir buhran tezgâhlanırken, kim bu ‘Yunanlı'lar?

Selahaddin E. Çakırgil: Dünyada yeni bir buhran tezgâhlanırken, kim bu ‘Yunanlı'lar?
Bugünlerde Yunanistan konusu daha bir gündemimizde ve anlaşılıyor ki, bundan sonra daha da tırmanacak bir gerilim söz konusu.
Ya da dünya, Rusya- Ukrayna Savaşı'nın sonunun nasıl olacağı konusuna kenetlenmişken, dünya, çetin bir başka buhranla, Türkiye- Yunanistan arasındaki gerilimle karşılaşmanın eşiğinde.

Nitekim, Başkan Erdoğan, 'Yunanistan Başbakanı ile görüşme' ihtimalini, 'Biz sözünde duran muhatab ararız..' diye, dün, bir kez daha reddetti. Çünkü, henüz birkaç ay önce İstanbul'a gelen Yunan başbakanı Miçotakis, Erdoğan tarafından hüsn-ü muamele görmüşken ve 'Bundan sonra iki taraf arasındaki meseleleri Türkiye ve Yunanistan, üçüncü bir tarafı devreye sokmadan görüşsün.' konusunda anlaşmışken; Miçotakis'in geçen ay Amerika'ya gittiğinde Kongre'de yaptığı konuşmada, Türkiye aleyhine saldırgan bir dil kullanıp, Türkiye'ye F-16 savaş uçaklarının verilmemesi, helenizmin Kıbrıs'ta 48 senedir süren ızdırabının dindirilmesi için gerekli her şeyin yapılması ve Türkiye'nin imparatorluk hayallerinin kuşaklarında bırakılması yolundaki sözleriyle, gerçekte, İstanbul'da Erdoğan'la yaptığı görüşmede verdiği sözlerin tam tersini yapmaya kalkıştığı durumuyla karşılaşıldı. (Miçotakis'in Amerikan Kongresi'nde yaklaşık 40 kez ve dakikalarca alkışlanması ve Amerikan Başkanı Biden'ın ismine Yunanca bir ekleme yaparak, Bidenopulos demesi ve Biden'ın da ona Miçobiden diye mukabelede bulunması, basit bir şakalaşma olarak görülemez.)

Ayrıca hatırlayalım ki, Türkiye, Suriye topraklarında, özellikle de Rusya'nın kontrolündeki Münbiç ve Tel-Rıfat'ta güçlendirilmiş olan PKK unsurlarına karşı 3 hafta kadar önce yapacağını açıkladığı harekât'ı, Amerika'nın, 'Suriye'deki istikrarı tehlikeye atarsınız!' diye karşı çıkması üzerine hâlâ da sahneye koymamış bulunmakta. Rusya ise, kendisi Ukrayna ile meşgul olurken, Amerika'nın da Türkiye ile karşı karşıya gelip bir askerî sürtüşmeye girmesini istiyor.

Devamı: https://www.star.com.tr/yazar/dunyada-yeni-bir-buhran-tezgahlanirken-kim-bu-yunanlilar-yazi-1719851/

 

Bu haber toplam 130 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim