• İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

TYB’nin ‘şiir’ ödülü Adem Turan’ın

TYB’nin ‘şiir’ ödülü Adem Turan’ın
Türkiye Yazarlar Birliği’nin “Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri” sahiplerini buldu. Şiir dalında Adem Turan, ‘Mangan Mangan Gün Batarken Gün Doğumu’ adlı kitabıyla ödül aldı.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB), kuruluşunun 43’üncü yılında 40’ıncısını düzenlediği “Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri”nin sahiplerini belirledi. TYB Genel Başkanı Musa Kazım Arıcan, TYB Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında 29 kategoride ödül alan isimleri açıkladı. Arıcan, “40 yıllık bir birikim ve tecrübeyle, yıl içinde yönetim kurulumuzun kapsamlı araştırmalarının yanı sıra ülkemizin seçkin gazeteci, yazar, çevirmen, editör, şair ve eleştirmenlerinin görüş ve önerilerinden de yararlanılarak eser sahibinin dünya görüşü ve ideolojine bakılmaksızın yılın yazar, fikir adamı ve sanatçılarını belirliyoruz. Eserleri takip edip değerlendirirken deneyimli, tecrübeli edebiyatçıların yanı sıra mutlaka gençlerin çalışmalarına da yer veriyoruz. Bu vesileyle son 40 yıldır edebiyata, sanat ve kültürümüze ‘yeni kan’ diyebileceğimiz isimleri kazandırdık” ifadelerini kullandı.

Devamı: https://www.hurriyet.com.tr/kitap-sanat/tybnin-siir-odulu-adem-turanin-41973197

Bu haber toplam 687 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim