• İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Yahya Bostan: Terör örgütü tüm tuşlara basıyor

Yahya Bostan: Terör örgütü tüm tuşlara basıyor
Ortada fol yok, yumurta yok. Geçtiğimiz hafta Belçika’da, Almanya’da sokaklar bir anda karıştı. Terör örgütü sempatizanları Türklere ait işyerlerine, binalara saldırmaya başladı. İlgili ülke güvenlik birimlerinin aldığı tedbirlerle olaylar yatıştı.
Son yazımızda buna değinmiştik. Bunun, Kuzey Irak’ta, Ankara’nın Bağdat’la eşgüdüm içerisinde yapacağı kapsamlı operasyona bir tepki olduğunu, örgütün olası operasyona karşı mesaj vermeye çalıştığını yazmıştık (Avrupa’da PKK, Rusya’da DEAŞ, 29 Mart.)
Terör örgütü, yaklaşan operasyonu engellemek için tüm tuşlara basıyor. Avrupa sokaklarında yaşananlar bunun bir göstergesidir. Bu bir bilgidir. Şunlar ise tahmin: Örgüt; Bir. ABD’ye “Ankara’yı ikna etmesi, aksi takdirde kendisine yeni müttefikler bulacağı” yönünde imalı mesajlar veriyor. İki. İran’dan aman diliyor. “Bağdat’a baskı yap, Ankara-Bağdat yakınlaşmasını baltala” diyor. Üç. Yeni teknolojiler elde etmek için Rus ve İsrail istihbaratı dahil, türlü aktörlerle temas kuruyor. Dört. Olası bir operasyonda Türkiye’nin içini karıştırmak için hazırlık yapıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart akşamı, yerel seçim değerlendirmesi yaparken ilginç bir nitelemede bulundu. “Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgemizde vatandaşlarımıza dönük, bölücü örgütün kölelerinin baskı ve hakaretlerine şahit olduk” dedi. Erdoğan’ın “örgütün kölelerinden” kastı Kandil’den aldıkları talimatla nefes alanlardı. Nitekim seçimin hemen ertesinde Van’da yaşanan bir gelişme Kandil’i de hareketlendirdi.
 
ELEBAŞLAR YER ÜSTÜNE ÇIKTI
 
DEM Parti’nin Van adayı Abdullah Zeydan seçimleri kazandı ancak Van İl Seçim Kurulu, hukuki prosedürü yorumlayarak Zeydan’ın mazbata alamayacağına yani belediye başkanı olamayacağına hükmetti. Türkiye bir hukuk devletidir. Kurulların aldığı kararlara itiraz yolu açıktır. Sorunların çözümü için prosedürler bellidir. Nitekim DEM Parti de YSK’ya itiraz başvurusunda bulundu ve YSK, Zeydan’ın mazbatayı alabileceğine hükmetti. Tartışma bitti.
 
 
Bu haber toplam 308 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim