• İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Bursa'da ''15'inci Edebiyat Günleri" başladı

Bursa'da ''15'inci Edebiyat Günleri" başladı
Büyükşehir Belediyesi tarafından ''Ortadoğu'yu Yazmak'' temasıyla düzenlenen ve edebiyat tutkunlarını üç gün edebiyatın ustalarıyla buluşturacak '15'inci Bursa Edebiyat Günleri'', Tayyare Kültür Merkezi'nde başladı.

BURSA (AA) - Büyükşehir Belediyesi tarafından ''Ortadoğu'yu Yazmak'' temasıyla düzenlenen ve edebiyat tutkunlarını üç gün edebiyatın ustalarıyla buluşturacak '15'inci Bursa Edebiyat Günleri'', Tayyare Kültür Merkezi'nde başladı.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mustafa Kara'ya ait edebiyat dergilerinin yer aldığı özel sergiyle açılışı yapılan programa, edebiyatseverler ve Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dramatik Yazarlık Bölümü öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe adına programın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Büyükşehir Belediyesinin kentin kültürel birikiminin öne çıkarılması adına faaliyetlerini sürdürdüğünü belirterek, ''Türk edebiyatı, hem sözlü hem de yazılı anlamda zengin bir geleneğe sahiptir. Bursa'da 15'incisi gerçekleştirilen 'Edebiyat Günleri', 54 şair ve yazarın katılımıyla ve 'Ortadoğu'yu Yazmak' temasıyla gerçekleştiriliyor'' ifadesini kullandı.

Programın onur konuğu Amerikalı akademisyen, siyaset bilimci ve araştırmacı yazar, Sakarya Üniversitesi konuk akademisyeni Prof. Dr. Norman Finkelstein ise ilk kez geldiği Bursa'da edebiyat tutkunlarını bir araya getiren organizasyonun çok önemli olduğunu vurguladı.

İnsanların artık internetin bu kadar yaygın oluşu nedeniyle 300 kelimeyle ancak konuştuğunu savunan Finkelstein, Amerika'da da çok az insanın kitap okuduğunu kaydetti. Finkelstein, daha sonra çalışmalarıyla ilgili bir sunum yaptı.

Edebiyatçı Metin Önal Mengüşoğlu da kentin edebi yaşamına ciddi katkılar sağlayan Büyükşehir Belediyesine destekleri için teşekkür etti.

UÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Yazarlık Ana Sanat Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Öztahtalı, Bursa'nın tarih boyunca "edebiyatın beşiği" olduğunu vurgulayarak, kentin tabiat güzellikleriyle şairlere ve yazarlara ilham kaynağı olduğunu ifade etti.

Programda, oturumlar, şiir dinletileri ve edebiyat konuşmalarının yanı sıra edebiyatçı ve araştırmacılar okurlarıyla buluşacak. Bursa Anadolu Erkek Lisesi, Anadolu Kız Lisesi, İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Çelebi Mehmet Anadolu Lisesinde şair ve yazarlar öğrencilerle buluşturulacak. Etkinlikte ayrıca Tophane'de şiir akşamı düzenlenecek ve şairler şiirlerini okuyacak. Program, 9 Mayıs Cumartesi akşamı Türk Halk Müziği sanatçısı Cengiz Özkan'​ın konseriyle sona erecek.

Kaynak: http://www.haberturk.com/yerel-haberler/haber/5260283-bursada-15inci-edebiyat-gunleri-basladi

Bu haber toplam 904 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim