• İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

“Emeklimizin hakkını hukukunu koruyoruz”

“Emeklimizin hakkını hukukunu koruyoruz”
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün’ü makamında ziyaret etti.

05.09.2019 tarihinde gerçekleşen ziyarette, Doğan, TYB’nin  kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün’de yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ergün: Emekliye hizmet etmek bizim namus borcumuzdur

Kırk yılı aşkındır emeklinin hak arama mücadelesini ekibi ve kendisinin yaptığı gayretli çalışmalarla başarmaya çalıştıklarının altını çizen Ergün,  “Biz emeklinin hizmetkarıyız. Bu makamlarda kaldığımız sürece de bu mücadeleyi vermeye devam edeceğiz. Bu koltuklar kimseye baki değil. Bir gün biz de bu makamları diğer arkadaşlara bırakacağız ancak ölene kadar emeklimizin hakkını aramaya devam edeceğiz. Emekliye hizmet etmek, onların haklarını savunmak ve korumak bizim namus borcumuzdur’ dedi.

Derneğin, sınırlı aidatlarla bugüne kadar emekli, dul ve yetimin haklarının savunulmasında ve görüşlerinin kamuoyuna yansımasında büyük bir rol üstlendiğini belirten Ergün sözlerini şöyle sürdürdü:

“ Emeklilerimizin promosyon ve ikramiye almaları için yıllardır mücadele veriyorduk. Bu talebimizi açıkça ve korkusuzca her platformda dile getirdik. Çok şükür ki verdiğimiz mücadeleler boşa gitmedi. Bu haklarımızı da aldık. Sesimize kulak veren, emekliyi mağdur etmeyen tüm devlet adamlarımıza teşekkür ediyorum.”

Konuşmasının bir bölümünde ziyarete katılan Genç TYB üyelerine öğüt ve tavsiyelerde bulunan Genel Başkan Ergün, “Bu ülke atalarımızdan bize emanet.  Bu emanete sahip çıkmak hepimizin görevi. Çok çalışın, annenize, babanıza, büyüklerinize saygıda kusur etmeyin. Millî ve manevi değerlere bağlı, ülkesini, milletini seven bireyler olun. Kendinizi yetiştirin. Gerçekten hayatta başarılı olmak istiyorsanız, önce buna kendiniz inanının. Yılmak, geri adım atmak yok. İnanan, başarır.” diye konuştu.

Ziyarete D. Mehmet Doğan ile birlikte TYB Vakfı 2. Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz, Genel Sekreter Doç. Dr. Muhammet Enes Kala, Genel Başkan Danışmanı Ferhat Koç, Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Ali Osman Kurt ve Mahmut Erdemir,  Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay, İdari İşler Müdürü Mustafa Ekici, TYB çalışanları Tuğba Gönülal,ve Alaattin Varol, Genç TYB koordinatörü Hüseyin Türk, Şeydanur Özgül, Burçak Aktaş, Bestami Balcı, Furkan Summak, Kezban Çıtak ve Hüdanur Ece üyelerinden  katıldı.

 Yapılan konuşmalardan sonra, TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün’e TYB’nin yayınlarından hediye etti.

img_4723.jpgimg_4730.jpgimg_4736.jpg

Bu haber toplam 2003 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim