• İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Taha Akyol'dan: ‘Ortak Acı’

Taha Akyol'dan: ‘Ortak Acı’
BAŞBAKAN Erdoğan, 1915 olayları dolayısıyla Ermenilere hitaben bir taziyet mesajı yayınladı.   Bu tarihimizde bir ilktir.
taha-akyol-1hd

BAŞBAKAN Erdoğan, 1915 olayları dolayısıyla Ermenilere hitaben bir taziyet mesajı yayınladı.

 

Bu tarihimizde bir ilktir.
Ekim 2009’da Ermenistan’la ilişkileri düzeltmek ve “soykırım” iddialarını tarihçilere tevdi etmek üzere iki protokol imzalamıştı. Taziyet bildirisi, aynı siyasetin Türkiye açısından devamı niteliğindedir.
Bu konuya iç politika gözlüğüyle değil, iki millet arasındaki derin duygusal sorunun nasıl çözülebileceği açısından bakmak gerekir.

‘HEPİMİZİN ORTAK ACISI’

Başbakan’ın açıklamasına hâkim olan perspektif, Birinci Dünya Savaşı yıllarının “Türk, Kürt, Arap, Ermeni ve diğer milyonlarca Osmanlı vatandaşı için acılarla dolu bir dönem” olduğu vurgusudur. Nitekim bildiride “adil bir insani ve vicdani duruş, din ve etnik köken gözetmeden bu dönemde yaşanmış tüm acıları anlamayı gerekli kılar” denilmektedir. Ermenilerin yaşadığı acılar da aynı genel perspektiften ele alınıyor:
“Osmanlı İmparatorluğu vatandaşı herkes gibi Ermenilerin de o dönemde yaşadıkları acıların hatıralarını anmalarını anlamak ve paylaşmak bir insanlık vazifesidir.”
Bildirinin son cümlesi şöyle:

Yazının devamı için: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/26282339.asp

Bu haber toplam 635 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim