• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Taha Özhan'dan: Muhalif bir dil var mı?

Taha Özhan'dan: Muhalif bir dil var mı?
Yeni bir yaygın ‘muhalefet dili’ son birkaç yıldır siyasi analizlere hakim olmaya başladı. Aslında ne ‘muhalif’ olarak isimlendirmek mümkün ne de ‘dil’ olarak. Zira ‘muhalif olmak’ hiçbir şey değilse, ciddi bir iştir.

tahaozkan1Yeni bir yaygın ‘muhalefet dili’ son birkaç yıldır siyasi analizlere hakim olmaya başladı. Aslında ne ‘muhalif’ olarak isimlendirmek mümkün ne de ‘dil’ olarak. Zira ‘muhalif olmak’ hiçbir şey değilse, ciddi bir iştir. Entelektüel bir faaliyettir. Belli bir düzeyde maddi bilgiye sahip olmanın yanında, asgari düzeyde kavramsallaştırma ve soyutlama yeteneğine sahip olmayı icbar eder. Hele bunların dile dökülmesi gerekiyorsa iyi kötü inandığınız, başı sonu belli bir dünya görüşü de kaçınılmazdır. Ezcümle başkalarını da davet edebileceğiniz bir inancınızın olması beklenir. Burada tartıştığımız mesele siyasi partilerden mütevellit günlük ‘muhalefet’ değil. Eli kalem tutanların, kürsüsü olanların ortaya koyduğu ‘muhalefet’ ve ‘dilinden’ bahsediyoruz.

Yazının devamı için: http://haber.stargazete.com/yazar/muhalif-bir-dil-var-mi/yazi-915796

Bu haber toplam 763 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim