• İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

Yusuf Kaplan'dan: Eğitim ve ahlâk şurası

Yusuf Kaplan'dan: Eğitim ve ahlâk şurası
Eğitim-Bir-Sen ve Türkiye Yazarlar Birliği, ortaklaşa olarak Ankara’da 21-23 Kasım 2014 tarihlerinde 3. Ahlâk Şûrası düzenlediler. Bu yılki şuranın teması eğitim ve ahlâk konusu oldu.

yusuf-kaplanEğitim-Bir-Sen ve Türkiye Yazarlar Birliği, ortaklaşa olarak Ankara’da 21-23 Kasım 2014 tarihlerinde  3. Ahlâk Şûrası düzenlediler. Bu yılki şuranın teması eğitim ve ahlâk konusu  oldu. Ankara’da Bera Hotel’de gerçekleştirilen şuraya, Türkiye’nin  önde gelen entelektüelleri ve akademisyenleri katıldı. Şurada ülkemizin eğitim ve ahlâk sorunlarını bütün yönleriyle  gündeme alan ve dikkate değer öneriler sunan bir bildiri yayınlandı. Bildiriyi, Memur Sen  Genel Başkanı gönül ve eylem insanı Ahmet Gündoğdu, TYB Başkanı değerli dost Hicabi Kırlangıç’ın da katıldığı toplantıda açıkladı. 23 maddeden oluşan bütün ilgili devlet kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının önünü açacak önerilerden oluşan bildiriyi sizlerle paylaşmak istiyorum.

1. Ülkemizin geleceğini ve toplumları hiçbir iç ve dış düşman ahlâksızlık kadar tehdit etmemektedir.

2. Türkiye ve insanlık için ahlâk eğitimi stratejik bir konudur.

3. Mevcut eğitim felsefemiz ve politikamız sorgulanmalıdır. Medeniyet değerlerimize özgü eğitim felsefesi ve ahlâk eğitimi hayata geçirilmelidir. “Yeniden Büyük Türkiye” hedefinin en önemli ayağı, birey ve toplumu “güzel ahlâk” ile yeniden buluşturacak eğitim sistemi ve eğitim müfredatı olmalıdır.

Yazının devamı için: http://www.yenisafak.com.tr/yazarlar/YusufKaplan/egitim-ve-ahl%C3%A2k-surasi/2006134

Bu haber toplam 918 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim