• İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Ceren Kenar'dan: “Onlar” bizim vatandaşlarımız!

Ceren Kenar'dan: “Onlar” bizim vatandaşlarımız!
İster adını halk ihtilali koyun, ister sessiz devrim. Türkiye dönüşüyor, tabularını yıkıyor. Özgüveni arttıkça, kendi ile daha barışık, daha olgun bir toplum olma yolunda ilerliyor.

cerenkenar1İster adını halk ihtilali koyun, ister sessiz devrim. Türkiye dönüşüyor, tabularını yıkıyor. Özgüveni arttıkça, kendi ile daha barışık, daha olgun bir toplum olma yolunda ilerliyor. Geçmişine dair daha dürüst bir muhasebe yapıyor, yüzüne bakmak için berrak bir su arıyor.

Kürt meselesini çözme yolunda olan Türkiye'nin kuruluş kodları yeniden tanımlanıyor. Ermeni soykırımı konusunda insani bir tutum geliştiren Türkiye, kendi yaralarını sarıyor, rehabilite oluyor. Alevi meselesinde eşit vatandaşlık ilkesini laftan icraata geçirmek için yola çıkan, Dersim katliamı ile yüzleşen Türkiye, sağlıklı bir toplum oluyor.

Ancak bazen siyaset bürokrasiden, sivil toplumdan ve muhalefetten ileri bir pozisyon alıyor.

Edirne Valisi Dursun Şahin, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını bahane gösterip bir açıklama yaptı. 2. Abdülhamit'in fermanı ile yapılan ve Avrupa'nın ikinci büyük sinagogu olan Edirne Büyük Sinagogu'nu müze olarak kullanmaya karar verdiğini açıkladı. Bunu yaparken de bu ülkenin has vatandaşları olan Yahudileri rencide eden vahim bir dil kullandı. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden gelen bu kararı verme yetkisinin Edirne Valisinde olmadığına ve böyle bir şeyin söz konusu olmadığına dair cevap yüreklere su serpse de bu zihniyette bir valinin Yeni Türkiye bürokratı olmadığı açıktır.

Yazının devamı için: http://www.turkiyegazetesi.com.tr/yazarlar/ceren-kenar/583437.aspx

Bu haber toplam 889 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim