• İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Hocaların hocasına son görev

Hocaların hocasına son görev
100 yaşında hayatını kaybeden efsane tarihçi Prof. Dr. İnalcık’ın cenaze namazı Fatih Camii’nde kılındı. “Tarihçilerin Şeyhi” olarak anılan İnalcık, Fatih Camii Haziresi’ne defnedildi.

“Şeyhü'l-Müverrihin (Tarihçilerin Şeyhi)" olarak anılan ve 100 yaşında vefat eden tarihçi yazar Prof. Dr. Halil İnalcık için Fatih Camii'nde cenaze namazı kılındı. Dün öğle vakti düzenlenen törene, İnalcık'ın kızı Günhan İnalcık ve yakınlarının yanı sıra eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, kültür sanat ve akademi dünyasından birçok isim katıldı. Cenaze töreni öncesi İnalcık'ın ailesi, taziyeleri kabul etti. Törene Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş çelenk gönderdi. İnalcık'ın tabutu Türk bayrağına sarılırken, Fatih Camii'nin de birçok yerine dev Türk bayrakları asıldı. Namaz sonrası İnalcık'ın tabutuna Davutoğlu, Şahin, Topbaş ve vatandaşlar omuz verdi. İnalcık'ın cenazesi törenin ardından Fatih Camii haziresine defnedildi.

 

Devamı için: http://www.yenisafak.com/gundem/hocalarin-hocasina-son-gorev-2501201

Bu haber toplam 807 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim