• İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

Mamak’ta Kültürel Belediyecilik Dönemi Başlayacak

Mamak’ta Kültürel Belediyecilik Dönemi Başlayacak
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan ve TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Mamak Belediye Başkan adayı Murat Köse’yi ziyaret ettiler.

Daha önce Köse’nin genel başkanlığını yaptığı “Ders ve Kültür Kitapları Yayıncıları ve Telif Hakları ve Lisanslama Meslek Birliği ile TYB Ankara, İstanbul ve Şanlıurfa'da 'Korsan Yayınla Mücadele' çalıştayları düzenlemişti.

Ziyarette, TYB’nin çalışmaları hakkında Köse’ye bilgi veren TYB Genel Başkanı Arıcan, Birliğin 40.yılı nedeniyle çok sayıda kültür, sanat ve edebiyat etkinliklerini  başarıyla gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Yerel yönetimler ve üniversiteler başta olmak üzere, ülkemizin kültür sanat faaliyetlerine katkı yapmak isteyen kurum ve kuruluşlarla iş birliğine açık olduklarını da belirten Arıcan, “ 40 yıllık bir tecrübeyle; yazar, sanatçı, kültür insanı ve akademisyenlerimizin de desteğiyle kültürel değerlerimizi geliştirmek, korumak, yaşatmak ve tanıtmak için büyük bir çaba harcıyoruz. Daha önce DEKMEB’le birlikte korsan yayıncılığa dikkat çekmek için çalıştaylar düzenlemiştik. Bu seriyi devam ettirmek istiyoruz. Bu arada başkentimizin önemli ilçesi Mamak’ta  yapılacak kültür sanat faaliyetlerine destek olmak, tecrübelerimizi paylaşmak bizi mutlu eder” diye konuştu.

TYB Şeref Başkanı Doğan’da yaptığı konuşmada, Ankara’nın zengin kültürel birikimini daha da zenginleştirmek ve yeni kültür politikaları üzerinde çalışılmalar yapılmasının gerekli olduğunu belirtti.

Murat Köse ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Köse, Mamak’ta kültürel belediyecilik dönemi başlatacaklarını, bu çalışmalarında 40 yıldır, edebiyatın, kültürün, sanatın içinde olan, bu alanda önemli tecrübeler edinmiş TYB’nin deneyimlerinden faydalanmanın kendilerini mutlu edeceğini söyledi.

Ziyarete TYB Vakfı 2. Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz, TYB Genel Sekreteri Dr. Muhammet Enes Kala, Mali Sekreter Fatih Gökdağ ve Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Erdemir’de katıldı.

979d2d6b-98cb-485e-a202-9a942c0a65e3.jpg

Bu haber toplam 1436 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim