• İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Mısır'daki idam kararlarına dünyadan tepki yağdı

Mısır'daki idam kararlarına dünyadan tepki yağdı
Mısır'da Mursi başta olmak üzere İhvan yöneticilerine verilen idam cezalarına dünya genelinden sert tepkiler geldi

Mısır'ın darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi dahil çok sayıda kişi hakkında verilen idam cezalarına dünyadan tepki yağdı.

İsrail meclisi Knesset'teki Filistinli milletvekillerinden Mesud Gunayim, Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararına ilişkin, "Dünyadaki tüm adalet ve demokrasi yanlılarının bu karara karşı harekete geçmesi lazım" dedi.

BM: İDAMLAR DURDURULSUN

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, verilen idam kararları nedeniyle derin endişe duyduğunu bildirerek Mısır'a idam cezalarını uygulamama (moratoryum) çağrısında bulundu.

BM Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada, Genel Sekreter'in, eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile yaklaşık 100 kişiye idam cezası verilmesinden derin endişe duyduğu belirtilerek, BM'nin her ne şart altında olursa olsun idam cezasına karşı olduğu kaydedildi.

Açıklamada, Genel Sekreter Ban'ın Mısır'a, "Medeni ve Siyasi Haklara İlişkin Uluslararası Sözleşme İkinci İhtiyari Protokolü"nü onama ve idam cezalarının uygulanmaması (moratoryum) çağrısı yaptığı belirtildi.

Söz konusu protokolde, taraf ülkelerden idam cezalarının uygulamasını durdurmaları ve idam cezasının kaldırılması için her türlü önlemi almaları isteniyor.

Genel Sekreter Ban'ın Mısır'daki idam kararlarının etkileri konusunda da uyarıda bulunduğu kaydedilen açıklamada, Ban'ın "Kitlesel yargılamalar soncunda verilen idam cezalarının uzun dönemde Mısır'ın istikrarı üzerinde olumsuz etkileri olabilir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Ban'ın, çoğulculuk ve tüm seslerin duyulmasına verdiği önem vurgulanarak, Genel Sekreter'in Mısırlı yetkililere, temyiz sürecinde sanıklara yasaların tanıdığı hakların sağlanması ve adil bir şekilde yargılanmalarının garanti altına alınması çağrısı yaptığı ifade edildi.

Devamı için: http://www.dunyabulteni.net/manset/332779/misirdaki-idam-kararlarina-dunyadan-tepki-yagdi

Bu haber toplam 742 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim