• İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Mukaddime Okumaları bu akşam 18:00'de

Mukaddime Okumaları bu akşam 18:00'de
Umran ilminin kurucusu İbn-i Haldun'un Dünyaca ünlü eseri Mukaddime üzerine yapılacak okumalar perşembe akşamları 18:00'de başlıyor.

İbn-i Haldun'un Torunundan dersler almış olan değerli Dr. Mehmet Aysoy hoca ile devam edecek derslerin açılışında TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Klasik metin okumalarının öneminde değinen Doğan, TYB olarak 17 yıldır sürdürdükleri Mesnevi okumalarından da bahsederek, mukaddime okumalarına ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını ifade etti.

TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan da yaptığı açış konuşmasında bu tür okumaları yaygınlaştırmak için çalışmalar yapmaktan memnun olduklarını ifade etti ve "Mehmet Doğan'ın son kitabı "Neden Klasiklerimiz Yok?"daki soruların cevabını da belki bu okumlar sayesinde ediniriz" dedi.  

TYB Yönetim Kurulu üyemiz Mustafa Orçan da yaptığı konuşmada Yunus Emre Aydınbaş'ın fikir babası olduğu okumaların ADAM'da bir dönem sürdürüldüğünü şimdi ise TYB'nin ev sahipliğinde Mehmet Aysoy ile devam ettirileceğini anlattı. Düşünce klasiklerimizden en önemlilerinden birisi olan bu eseri okumanın açacağı ufuklara değindi. 

Dr. Mehmet Aysoy ise, 10 Kasım perşembe akşamı Süleyman Uludağ'ın hazırladığı iki ciltlik eser üzerinden sürdürecekleri ve 12 hafta sürmesini planladıkları okumaların girişi mahiyetinde bir konuşma gerçekleştirdi. 

"Halefi de selefi de olmayan Haldun islam düşünce tarihinde nereyi işgal ediyor" bunu anlamak için bu okumaları gerçekleştiriyoruz diyen Aysoy, batıda ona eklektik biçimde yaklaşıldığını, bizlerin ise farklı bir yerden bakmamızın gerekliliğini ifade etti. Razi öncesi ve sonrası klasik dönemde de Haldun'un çok önemli bir yerde bulunduğunu ifade etti. Onun tarihi felsefe içinde konumlandırışının öneminde değindi. Bu okumaları gerçekleştirmek istemelerinde en önemli saiklerden biri olarak, onun halen islam düşüncesinin sorunlarına cevap verebilmesini saydı. 

dscf8467.jpgdscf8448.jpgdscf8451.jpgdscf8461.jpg

dscf8458.jpgdscf8456.jpg

Bu haber toplam 3197 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim