• İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Prof. Dr. Süleyman Yalçın vefat etti

Prof. Dr. Süleyman Yalçın vefat etti
Aydınlar Ocağı kurucularından Prof. Dr. Süleyman Yalçın, tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Kendisine Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

3 haftadır tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Prof. Dr. Süleyman Yalçın'ın cenazesi Fatih Camii'nde düzenlenen törenle kaldırıldı. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı. 

Tören dolayısıyla camiye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yalçın'ın  çocukları Sinan ve Selim Yalçın'a taziye dileklerini iletti.

Cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra TBMM Başkanı  İsmail Kahraman, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Yardımcısı Numan  Kurtulmuş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Valisi Vasip  Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl  Başkanı Selim Temurci, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile Yalçın'ın  yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Prof. Dr. Yalçın'ın cenazesi, öğle vaktinde kılınan namazın ardından  omuzlarda cenaze aracına götürüldü.

Yalçın'ın tabutuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Gül ve  Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş da omuz verdi.

Prof. Dr. Süleyman Yalçın naaşı, toprağa verilmek üzere memleketi  Çanakkale'nin Eceabat ilçesinin Büyük Anafarta köyüne götürüldü.

prof-dr-suleyman-yalcin-in-cenaze-toreni-8197923.jpeg

Süleyman Yalçın'ın özgeçmişi

Prof. Dr. Süleyman Yalçın, 1926'da Çanakkale'de doğdu. İlk ve  ortaokulu Çanakkale'de bitiren Yalçın, 1944'te kabataş Lisesi'nden, 1950'de  İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı üniversitede asistanlık  ve doçentliğini tamamlayan Yalçın, 1973-1988 arasında profesör olarak öğretim  üyeliği görevini sürdürdü. Prof. Dr. Yalçın, bir süre yurt dışında da görev  yaptı.

Düşünce, sanat, edebiyat, kültür ve medeniyet merkezli birçok  faaliyetin içinde yer alan Yalçın, yazar olarak Büyük Doğu dergisinde çıkan  yazılarıyla tanındı. Aydınlar Ocağı Genel Başkanı olarak yazdığı yazılar ve  yaptığı konuşmalarla dikkati çeken Yalçın, yazılarını Büyük Doğu (1956-59, 1972),  Yeni İstiklal (1962-63), Kök (1981-82) ve Boğaziçi (1984-86) dergileri ile Orta  Doğu (1974) ve Tercüman (1976-88) gazetelerinde yayımladı.

Bu haber toplam 2112 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim