• İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

Şair Bahaeddin Karakoç’a vefa

Şair Bahaeddin Karakoç’a vefa
17.10.2018 tarihinde vefat eden şair-yazar Bahattin Karakoç için Kahramanmaraş’ta vefa gecesi düzenlendi.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Kahramanmaraş Şubesinin Kıraathane’de düzenlediği vefa programının sunuculuğunu Mehmet Yaşar  yaptı.

Karakoç’u sevenlerin büyük ilgi gösterdiği gecede, dostları, arkadaşları ve talebeleri anılarını anlattılar, şiirlerini okudular.

Daha sonra, edebiyatçı Ali Yurtseven’in oturum başkalığını yaptığı TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, Ramazan Avcı, Prof. Dr. Mehmet Narlı’nın konuşmacı olduğu programa geçildi.

D. Mehmet Doğan yaptığı konuşmada, “Bahattin Karakoç TYB’ nin ilk üylerindendi, 26. Üyesiydi. Hayatı, eserleri ve düşünceleri itibariyle ne kimseye benzerdi, ne de kimse ona benzerdi. Yani “nev’i şahsına münhasır” bir şahsiyetti. Mizaç olarak sertti, hesap kitap gözetmezdi.  Herkese hakkını teslim eden kişiydi. Şehrini terk etmedi. Maraş’ta yaşadı, Dolunay dergisi ile, Dolunay şiir şölenleri ile şehrinin kültürüne cidid hizmetlerde bulundu. Kahramanmaraşlı olarak hem şehrinin hem Türkiye’nin şairi oldu. Hak bildiği yolda yalnız başına giden bir şahsiyetti, gecesi gündüzü şiir arayışı ile geçerdi.” dedi.

 Bahaeddin Karakoçla ilgili bir kitabı olan Ramazan Avcı da yaptığı konuşmada, “Ben şairim diyen bir kişiliği olan Bahaettin Karakoç iddialı bir şairdir. Kanaat önderi, fikrin önderi, çile çeken bir şairdir. 19 eseri vardır. Şiirlerinde özlem duyduğu bir dünyayı anlatır. Türk Şiirinin Dede Korkut’udur. Bir kartal gibi yaşadı, bir kartal gibi öldü.”

Programın son konuşmacısı Prof. Dr. Mehmet Narlı da Karakoç’un nevi şahsına münhasır bir şair olduğunu belirterek, “Tabiatı seven tabiatın içinde yaşayan kendi yatağını kendi açan coşkun bir nehir gibiydi. Allah rahmet etsin, mekânı cennet olsun inşallah” dedi.

Daha sonra Karakoç’un “Tek kişilik bir dünya” “Beyaz Dilekçe”, “Beyaz Kartal”, “Tek Başına Bir Dünya”, “Ihlamurlara Cevap” şiirlerini Mehmet Yaşar okudu.

Toplantıya TYB Vakfı 2. Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz, başkan danışmanı Ferhat Koç, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kurtoğlu, TYB Kahramanmaraş Şubesi eski Başkanı İsmail Göktürk ve yeni  başkan Fazlı Bayram ile yönetim kurulu üyeleri, Hasan Ejderha, Ahmet Doğan İlbey, emekli öğretim üyesi Mustafa Kök, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

04fda1e9-10ed-497a-ac47-5886c7330771.jpga6d89ef0-a9e1-4d1c-b0b1-bb98697152c2.jpg1c9a41bd-6993-480e-8a05-36df8befc89b.jpg

Bu haber toplam 1874 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim