• İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası verildi

Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası verildi
TBMM'de kabul edilen kanun üzerine Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası düzenlenen törenle verildi

Şanlıurfa'ya, Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği destansı mücadeleyle büyük kahramanlık göstermesi nedeniyle Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından İstiklal Madalyası takdim edildi.

TBMM'de geçtiğimiz hafta yapılan oylamada Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası'nın verilmesi önerisi oy birliği ile kabul edilmişti. İstiklal Madalyası'nın teslim edilmesi ve Bakanlar Kurulu nedeniyle dün gece kente gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, düzenlenen törenle İstiklal Madalyası'nı Şanlıurfa Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye teslim etti. GAP Arena'da düzenlenen törene Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra TBMM Meclis başkanı İsmail Kahraman, eski Meclis başkanları Yıldırım Aktuna, Cemil Çiçek, İsmet Yılmaz, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş, Mehmet Şimşek, Tuğrul Türkeş, Lütfi Elvan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başta olmak üzere kabinenin tüm bakanları ile Şanlıufra Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve kent protokolü katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından davetlilere Şanlıurfa tanıtım filmi izletildi. Törende Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tiyatro ekibi tarafından Urfa'nın Kurtuluş Mücadelesi oyunu sahnelendi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü kutlamalarında verilen kahramanlık madalyasını hak ettiğini belirterek, teşekkür etti.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise "Bundan 96 yıl önce Urfa halkı, köylüsü, şehirlisi, genci ve yaşlısıyla omuz omuza vererek, Peygamber topraklarını düşman işgalinden kurtarmıştır. Bu zafer Kurtuluş Savaşı'nın içinde bir cesaret ve ilham kaynağı olmuş, bütün ülkede büyük bir sevinç oluşturmuştur. Urfalılar, 96 yıl önce Fransız işgaline karşı tek vücut karşı koyduysa, bugün de terör karşı dimdik ayakta. Devletinin ve milletinin yanındadır. Terör Şanlıurfa'da asla yüz bulamamıştır, bulamayacaktır" diyerek tüm şehitleri andı.

Devamı: http://www.dunyabulteni.net/manset/360770/sanliurfaya-istiklal-madalyasi-verildi

Bu haber toplam 944 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim