• İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Tuzla Belediyesi Şiir ve Hikâye Yarışması Ödül Töreni

Tuzla Belediyesi Şiir ve Hikâye Yarışması Ödül Töreni
23 Mayıs 2016 tarihinde jürinin toplanarak kazananları açıladığını belirten Mahmut Bıyıklı, “31 Mayıs 2016 tarihinde saat 20.00’de Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde ödül töreni düzenlenecek.

TYB İstanbul Şubesi ve Tuzla Belediyesi tarafından 1. Ulusal Şiir ve Hikâye Yarışması düzenlendi. “Her insan bir şiir, her hayat bir hikâye” sloganıyla düzenlenen yarışmaya yoğun katılım oldu.

 

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ‘nin katkılarıyla Tuzla Belediyesi tarafından 1. Ulusal Şiir ve Hikâye Yarışması düzenlendi “Her insan bir şiir, her hayat bir hikâye” sloganıyla düzenlenen yarışmayaTürkiye’nin her tarafından yoğun katılım oldu.

 

 

 BU YARIŞMALAR EDEBİYAT DÜNYASINA YENİ İSİMLER KAZANDIRIYOR

TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Eğitim ve Kültür alanında etkili çalışmalara imza atan Tuzla Belediyesi ile beraber geleneksel olması hedefiyle şiir ve hikâye yarışması düzenlediklerini söyledi. Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’nın kültürel belediyecilik anlamında yaptıkları örnek ve öncü çalışmaların kültür dünyamız için büyük şans olduğunu ifade eden Bıyıklı Yarışmayla ilgili şu bilgileri verdi:

 

 “Yarışma iki kategoriden oluştu. Birisi şiir yarışması, diğeri hikâye yarışması. 18 yaş altı ve 18 yaş üstü olmak üzere yarışmaya ürün gönderen katılımcılarımız sıkı bir çalışma sonucunda derecelendirildi. Edebiyat dünyasının usta isimlerinin jüri heyetinde bulunarak titiz bir çalışma yürüttüğünü belirten Bıyıklı edebiyat alemine yeni isimlerin bu yarışmalar vesilesiyle kazandırılacağına inandıklarını belirtti.

 

 

ÖDÜL TÖRENİ YAPILACAK

23 Mayıs 2016 tarihinde jürinin toplanarak kazananları açıladığını belirten Mahmut Bıyıklı, “31 Mayıs 2016 tarihinde saat 20.00’de Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde ödül töreni düzenlenecek. Bu törende dereceye giren kişilere, ödülleri takdim edilecek. Hikâye yarışmasında birinci olana 8 bin TL, ikinci olana 6 bin TL, üçüncü olana ise 4 bin TL ödül verilecek. Şiir yarışmasında birinci olana 6 bin TL, ikinci olana 4 bin TL, üçüncü olana ise 2 bin TL ödül verilecek. 5 kişiye ise 500 TL mansiyon ödülü verilecek” şeklinde konuştu.

 

Bu haber toplam 1845 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim