• İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Yazar Okuyucuyla Bu Mekanda Buluşacak

Yazar Okuyucuyla Bu Mekanda Buluşacak
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, “Yazar, yazar dostu, yazarlığa hevesi olan yada yazarlarla buluşmak isteyen insanların bir araya geleceği bir mekan olsun düşüncesiyle ‘Yazar Kahve’yi açtık” dedi.

Yazar takımının yanı sıra halka da açık olan mekanda çay, kahve servisinin yanında ayrıca bir kütüphane hizmeti sunulacak.

Yazarların, şairlerin, sanatçıların, kültür adamlarının ve gençliğin yeni bir buluşma mekânı daha oldu. Kızılay’da, Sümer Sokak 1’de, Türkiye Yazarlar Birliği’nin (TYB) girişinde açılan ‘Yazar Kahve’de vatandaşlar kitaba ve sohbete doyacak. Yazarlarla vatandaşların buluşabileceği ‘Yazar Kahve’ çay, kahve servisinin yanında ayrıca bir kütüphane hizmeti sunacak.  

ANKARA KÜLTÜRÜNE KATKI SUNAN MEKAN

Yazar Kahve’de yazarlarla okuyucuların buluşabileceğini belirten Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, “Biz misafirlerimizi merkez binamızda ağırlıyorduk ama birde giriş katımızda işletmesini bir başka arkadaşın yaptığı ama daha çok yazar, yazar dostu, yazarlığa hevesi olan yada yazarlarla buluşmak isteyen insanların bir araya geldiği bir mekan olsun düşüncesiyle ‘Yazar Kahve’ ismiyle mekanımızın açılışını yaptık. Ankara’nın kültür hayatına katkı sunan bir mekan olması dileğiyle mekanımızı açtık. Birçok mekan daha çok ekonomik kaygılarla açılıyor, ciddi bir kültürel dejenerasyon içerisine giriyoruz” dedi

KÜLTÜREL MEKANLARA İHTİYACIMIZ VAR

“Kafeler ne kadar entelektüel, ne kadar kültürel, ne kadar fikri ve ilmi bir ortam sunuyor” diye soran Musa Kazım Arıcan, “Biz alternatif bir mekan sunmak için burayı açmadık, Ankara, İstanbul, Konya, Bursa kültür şehri olarak buralarda güzel mekanlar var. Ankara’da çok şükür Hacı Bayram civarında, Hamamönü civarında, Kızılay’da yeni güzel mekanlar bu anlamda çalışıyor. Bizim daha çok fikri, kültürel, entelektüel sohbetlerin yapıldığı mekanlarımız olsun. İnsanlar bazen bir bardak çay yudumlarken entelektüel muhabbetler yapabilmeli” ifadelerini kullandı.  

GÜN GEÇTİKÇE İNSANLAR YALNIZLAŞIYOR

Ticaret yerine hoş sohbet amaçlı mekanların gün geçtikçe azaldığını aktaran Arıcan, “Eskiden memleketimizin en ücra köşelerinde bile hoş sohbet kahveleri olurdu, benim çocukluğumda çok dikkatimi çekerdi. Esasen orada amaç tek ticaret değil, oraları işleten kişiler sadece çay satarak, kahve satarak para kazanmak derdinde değildi. İnsanların hoş sohbet yaptığı, buluştuğu bir yer olsun amacıyla bu mekanları açıyorlardı. Gün geçtikçe insanlar yalnızlaşıyor, belki bazı hastalıklar, bazı ciddi rahatsızlıkların geri planında psikolojik sorunlarını, kaygılarını paylaşamama var” diye konuştu.    

Kaynak: http://www.gazetehabervaktim.com/yazar-okuyucuyla-bu-mekanda-bulusacak-15883h.htm 

Bu haber toplam 1592 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim