• İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Abdülkadir Özkan: Yine Emekliler Gündemde

Abdülkadir Özkan: Yine Emekliler Gündemde
Ayladır emekli ücretlerine yapılacak zam gündemi işgal etti. Nedendir bilinmez uzun süre miktarı belirlenip uygulamaya konulamadı. Sonunda iki taksitte yüzde 10 zam yapıldı.

 Aylar süren beklemeden emekliler bekledikleri sonucu alamadılar. Buna rağmen memur emeklileri ile aynı seviyeye gelemediler. Çünkü yapılan zam uygulamaya konuldu ama eski ücretlere yapılan ilavede geçen sene olduğu gibi bir kök maaş ileri sürüldü ve buna göre artışlar yapıldı. Yapıldı da ne oldu? Olan gayet basit yine en düşük emekli aylığında milyonlarca emekli var. Bu ise o kadar emeklinin açlık sınırının altında bir ücrette kaldığı demek. Bu noktada sormak istiyorum açlık sınırının altında bir ücrete emeklilerin önemli bir bölümünü mahkûm eden yöneticiler, ardından yaptıkları zammı propaganda malzemesi yapabilirler mi? Daha doğrusu yapmaları doğru olur mu?

 İktidar sahiplerinin esas görevi çalışanları ve emeklileri öncelikli olarak insanca yaşayabilecekleri bir gelir seviyesine eriştirmektir. Bunun yerine açlık ve yoksul sınırındaki bir gelire çalışanlar ve emeklilerin bir kısmı mahkûm edilmiş ise yüzde kaç zam yapılırsa yapılsın o zammın bir kıymeti olmaz. Eğer açlık ve yoksulluk sınırının altındaki bir ücret yeterli görünür hale gelmişse ipin ucunun kaçtığını söylemek sanıyorum abartı olmayacaktır.

Bu arada üzerinde durmak, dikkat çekmek istediğim bir husus da her seçim kampanyasının iktidar sahipleri tarafından adeta bir göz boyama yarışına çevrilmesidir. Bunun ilk haberleri gündeme gelmeye başladı. Söz gelimi, “Hükümet yeni müjdelere hazırlanıyor”, “Emekli bayram edecek” gibi başlıklar altında medyaya yansıyan haber gösteriyor ki, seçimlere az bir süre kala emeklilere bir miktar zam daha yapılacak ama bunun oya tahvilini sağlamak için de elden gelen yapılacak. Seçimlere kadar hemen her gün emekli ikramiyesinin kaça çıkacağı ya da kaça çıkması gerektiğini tartışacağız. 

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/19084845/abdulkadir-ozkan/yine-emekliler-gundemde

Bu haber toplam 149 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim