• İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Bülent Erandaç: CHP'de şoklar

Bülent Erandaç: CHP'de şoklar
CHP sancılı, kavgalı, bol protestolu ve istifalı aday belirleme sürecinden sonra aday tanıtım toplantısını gerçekleştirdi.

30 yıldır CHP'yi yakından takıp eden, toplantılarını izleyen bir gazeteci olarak bu kadar sönük bir toplantı görmedim. Heyecan ve coşkunun olmadığı, moralsizliğin apaçık göze battığı bir aday tanıtım toplantısı oldu. Heyecan yok. Ruh yok. Moral yok. Hepsinden önemlisi hiç kimse mutlu değildi. Gerginlik ve moralsizlik dikkatleri çekiyordu. CHP'nin bir önceki genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daveti reddetmiş, lansmana gelmemiş, listede ismi bulunan Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş toplantıya katılmadı.
Eş Başkan Özgür Özel'in konuşması salonu bile heyecanlandırmadı. Zaten bu salonun havasına da egemendi.
Salonun üst tarafındaki partililerin bir grup dışında ne Özel'i alkışlayanlar vardı ne de slogan atan. Evet. Ekrem İmamoğlu-Özgür Özel'in taş üstünde taş bırakmaması, CHP'nin bütün taşlarıyla oynaması adeta bir enkaza yol açmış.
Özel ve İmamoğlu ekibinin CHP'de 'kupon belediyeler' olarak adlandırılan yerlerin ganimet gibi paylaşması, hiçbir 'kural', 'kriter' tanımadan eş-dost, ahbap-çavuş veya 'özel ilişkilerle' aday belirlemeleri sıkıntısı aday tanıtım toplantısına bire bir yansımıştı.
CHP, Hatay'da Lütfü Savaş'ı, Esenyurt'ta Ali Gökmen'i anons etmedi.
CHP aday tanıtım toplantısına Savaş krizi yeniden gündemin bir numarasına oturdu. Savaş'ın toplantıya davet edildiği ancak katılmadığı öğrenildi.
Savaş'ın durumu tam bir trajedi.
Savaş'ı seçim filminde bile devre dışı bıraktıkları yetmiyor. 'Yüzyıllık partiyiz' diye övünüyorlar, Hatay'da aday bulamıyorlardı. SON DURUM.
CHP, tartışmalı Savaş'ı geri çekti. Reklam filmine bile alınmayan Savaş'ın yerine gelecek adayın Pazartesi açıklanacağı söylendi.
CHP ve HDP-DEM Parti arasında bir süredir devam eden görüşmelerde yeni bir gelişme yaşandı. CHP, DEM Parti'nin güçlü olduğu İstanbul Esenyurt'ta aday olarak gösterdiği Gökmen'i aday tanıtım toplantısında anons etmedi. Gökmen'in adaylıktan çekileceği yerine HDP-DEM'in istediği bir başka ismin getirileceği öğrenildi.

Devamı: https://www.takvim.com.tr/yazarlar/erandac/2024/02/19/chpde-soklar

Bu haber toplam 134 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim