• İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C

Ergün Diler: Saklı gerçek

Ergün Diler: Saklı gerçek
TÜRKİYE SAKLI GERÇEKLER müzesidir. İnsanlara pek çok şey kabul ettirilir. Edilir de... Sorgulanmaz.

Ya dostluk ya düşmanlık ya ortaklık ya ayrılık pompalanır. Çıkıp "NEDEN BÖYLE?" diye soran sorgulayan çok azdır. Küresel anlamda da iç siyaset çerçevesinde de durum budur!
Kararlarımız kesindir!
Peki ne kadar doğrudur?
Bilmeyiz...
Açalım...
Rusya'nın, Putin'in korktuğu, çekindiği, tehdit gördüğü ülke ÇİN'dir. Bu nedenle ORDUSUNUN yüzde 65'ni o sınırlara doğru konuşlandırmıştır. Medya tam aksini yazar oysa! Rusya daha öncesinde SOVYETLER bizde SOL'u temsil etti. Öyle sanıldı. Medya ve görevli olanlar bunun üzerine yazıp çizdi.
Haliyle SOL örgütleri de, MOSKOVA yönetiyordu. Garip olan noktalar vardı. Pas geçiliyordu. Türkiye'nin canını sıkan, zamanını çalan, enerjisini tüketen hangi örgüt, hangi yapılanma, hangi GÖREV TAKIMI varsa burada zora düştükleri zaman soluğu AVRUPA'da alıyordu! Moskova'ya giden SOL'cu yoktu! PKK için de aynı gizli gerçek büyük oranda geçerliydi!
Örgütün parası da pulu da silahı da aklı da oradan geliyordu. Konuşan yoktu! AVRUPA'da PKK merkezine ev sahipliği yapmayan BAŞKENT var mı? Bakın bakalım...
Ne hikmetse bunlar hiç konuşulmuyordu! Fransa'nın, Almanya'nın, İsveç'in, İtalya'nın, Norveç'in yani kim varsa hepsi destek verirdi, ancak biz sadece ABD'ye bakardık! Her taşın altında onları bulmak ve "KAHROLSUN ABD" demek spordu! Darbeler, cuntalar, ekonomik operasyonlarda sadece ve sadece ABD üzerinden okunuyordu! ABD'nin KÜRESEL RAKİPLERİNİN BURADA BİZE OPERASYON YAPACAĞI nedense şıklar arasında hiç yer almıyordu!
Bu da bizi olayları TAM olarak anlamaktan uzağa itiyordu!
Bunları neden yazıyorum? Oraya geleyim... Son günlerde siyasetin merkezinde iyiden iyiye KÜRT ve ALEVİ sözcükleri konuşulmaya, tartışılmaya başlandı. Siyasetin akışı bu sözcükler ve taşıdığı değerler üzerinden anlatılmaya çalışılmakta. Bu sorun!
Hem de büyük.
Bakın!
Gerçekte kimliğimiz tercihimiz değil kaderimizdir. Soy meselesi ve buna yüklenecek anlamı yaşadığımız çevre ve şartlar değil, SİYASET belirler.

Bu haber toplam 191 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim