• İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C

Ersin Çelik: Dezenformasyon değil psikolojik harekât!

Ersin Çelik: Dezenformasyon değil psikolojik harekât!
Türkiye gündeminin, sosyal medyaya teslim olması rutin haline geldi. “Gün geçmiyor ki” diye başlayan habercilik klişesi, sanal âlemden memlekete sirayet eden politik kaosu anlatır oldu. Üstelik hâlihazırda uzun uğraşlar sonucu yürürlüğe giren ‘Dezenformasyon Yasası’na rağmen.

Geçtiğimiz pazar günü; üzerine çalışılmış, kurgulanmış ve sonuçları hesaplanmış büyük bir yalanın etrafında dönüp durduk yine.

X platformunda ‘Şiyar Karagöz’ isimli hesaptan, 18 Şubat günü saat 12.28’de bir video yayınlandı. İstanbul Havalimanı’nda bir adam, yanında da yaşlı annesi. Adam, 80 yaşındaki annesini, Kürtçe hizmet alamadığı için havalimanından iki buçuk saattir çıkaramadığını söylüyordu.

 
Bir insan, Türkçe bilmediği için havalimanından nasıl çıkamaz? Ana dili, bu toprakların yaygın dili Kürtçe olan bir anne... Üstelik yanında su gibi Türkçe konuşan, devlete ve tüm yetkililere saydıran oğlu, yani bir refakatçisi varken. Tam da ‘Qral û Travis’ isimli Kürtçe sahnelenen tiyatro oyununun Şişli’deki gösteriminin yasaklandığı günlerde, bir anne Kürtçe konuştuğu ve Türkçe bilmediği için havalimanında hizmet alamıyor. Oğlu da isyan ediyor. Yansıyan manzara tam olarak böyleydi.
O video saatler içinde milyonlarca kez izlendi. Sadece ilk yayınlayan hesapta 5 milyonu geçmişti. Rudaw gibi Kürt kamuoyunun takip ettiği haber sitelerinin yanı sıra açıkça PKK propagandası yapan hesapların da etkisiyle çok büyük etkileşim alındı. Paylaşımların altına binlerce yorum yapılarak “Türkiye ile hesaplaşmanın” sosyal medya kitabı da bu sayede yazılmış oldu. Meselenin siyasi karşılığı olduğu, aslında devletle birlikte hükümeti hedef aldığı için CHP destekçisi hesapların da videoyu “özveriyle” yaydığını belirtmek gerekiyor.

Ancak, havalimanında yaşandığı söylenen çok saçma, garip ve akla mantığa sığmayan o uygulamanın tamamen düzmece olduğunu video yayınlandıktan 6 saat sonra İstanbul Valiliği açıkladı.

Bu haber toplam 141 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim