• İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Hüseyin Öztürk: Bir numaralı dosya, bir numaralı sanık, bir numaralı belge…

Hüseyin Öztürk: Bir numaralı dosya, bir numaralı sanık, bir numaralı belge…

Dün, Yunanistan zulmüne karşı Batı Trakya’daki Müslüman soydaşlarımızın hak ve hürriyetleri savunan Dr. Sadık Ahmet’in hayatını anlatan filmden söz etmiş, bugüne de; “Türkiye’de de böyle hukuksuzlukların olduğuna dair” bilgi paylaşacağımı söylemiştim.

Yine hatırlanırsa, Pazartesi günü 12 Eylül sonrası MHP ve Ülkü Ocakları davasını anlatan; “Dava’nın Davası” kitabını tanıtmıştım.

Tabi bu kitaptaki mahkeme, Yunan mahkemesi değildi. Vesayet rejimi ve sol cenahın, hukuku istedikleri gibi çiğnedikleri yargılamalardı. Eseri okuyanlar görebilir.

İnanılır gibi değil ama şimdi Avukat Şerafettin Yılmaz’ın ifadesiyle; “1 numaralı dosyanın, 1 numaralı sanığın, 1 numaralı belgenin” ne olduğuna yer verelim:

“Bu davanın 1 numaralı dosyasının, 1 numaralı sanığının, 1 numaralı belgesi, Alparslan Türkeş’in çalışma masasının karşısında duran; “Dünya Türklüğünün Yaşadığı Yerler” haritasıydı.

Haritanın sınırları, haritayı yapan Türkistan Türkü’nün şehadetleriyle çizilmişti. Dosyaya suçlama belgesi olarak konulmuştu”.

Yine eserden ayrıntılar aktaralım:

“Askeri savcılar spor salonundakilerin 220’sinin idamını, 532 kişinin de ağır cezalara çarptırılmasını istiyorlardı. İhtilal mahkemelerinin sonucunun ne olacağı belirsizdi.

Bu haber toplam 150 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim