• İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C

Hüseyin Öztürk: Kayıp Metinlerimiz

Hüseyin Öztürk: Kayıp Metinlerimiz
Herkes insanlığın kötüye gittiğini söylüyor fakat kimse kendisinin kötüye gittiğini kabul etmiyor.

Geçtiğimiz Cumartesi günü; aklıselim sahibi, memleket ve millet için kafa yoran ve derdi olan bağımsız ve bağlantısız dostlarla, ülkemizin ve milletimizin değer yargılarındaki zaaflar üzerine sohbet ettik.

Mevzuunun ana konusu, baştaki sözün ekseninde döndü. Devlet adamlarından-akademiden-siyasetten-sanattan-ticaretten pazardaki esnafımıza kadar kim konuşsa, insanlığın kötüye gittiğini söylüyor ama kimse de kendisinin kötüye gittiğini kabullenmiyor.

Müşavere; “Bu meseleye nasıl yaklaşılmalı ne neler yapılmalı” seyrinde ilerlerken, şu ortak kanaatte buluşuldu:

Bizi biz yapan metinleri sadece okuyoruz, anlamak ve yaşamak işimize gelmiyor. Köklü bir medeniyetin ve köklü bir devletin mensupları olarak ne yazık ki, bu temele sahip çıkan metinlerimiz, medeniyet kurucu metinlerimiz, tarih yazan ve yazdıran metinlerimiz sahip çıkmakta ihmaller yapıyoruz.

Bu metinler; kâğıt üzerinde, kitaplarda, arşivlerde yeniden inşa ve imar için icraata konulma çabaları görülmekte ama ithal zihinlerin işgaline uğrayan eğreti beyinlerle yapıldığı için olsa gerektir ki tesirli ve etkili olamamaktadır.

Oysa Cumhuriyet tarihi boyunca son yirmi yılda ilk defa millet-devlet kucaklaşması neticesinde tam bağımsız bir ülke olduk.

Bu haber toplam 170 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim