• İstanbul 16 °C
  • Ankara 18 °C

İsrafil Kuralay: Olgu, algı, iletişim

İsrafil Kuralay: Olgu, algı, iletişim
31 Mart yerel seçimlerinde çıkan sonuçlar birçok konuyu yeniden düşünme fırsatı verdi. Yaşananları “olgu”, “algı” ve “iletişim” kavramları etrafında değerlendireceğim.

Çıkan sonuçlar herkes için sürpriz oldu. Ne kazananlar ne de kaybedenler böyle bir sonuç bekliyordu. 22 yıldır işleyen alışılmış bir düzen vardı. Herkes yerini ve konumunu âdeta kanıksamıştı.

Yapılan seçimlerin sakinlik ve huzur içinde tartışmasız geçmesi de ülkemiz ve milletimiz adına sevindirici bir durumdur. Yıllardır her seçimde işe hile karışıyor diye tartışmalar yaşanırdı; bu defa öyle olmadı. 34 parti ve çok sayıda bağımsız adayın da seçime katılmasını seçimin bereketi olarak almak gerekiyor.

Sonuçlar, beklentilerin ötesinde olunca değerlendirmelerde ilginç fikirler ortaya çıkıyor. Herkesin kafası karışık, çok sayıda haklı haksız sebep sayılıyor. İnsanlar gerçekte ne olup bittiğini anlamaya çalışıyorlar. Seçim öncesi herkes konumunu belirlediği için çok fazla derinlemesine düşünmeden desteklediği tarafın kazanması için çalıştı. Geçmiş seçimlere oranla az olmakla birlikte yine de çok sayıda kirli bilgiyle algılar oluşturuldu.

“Algı”dan önce “olgu”yu konuşmakta fayda var. Bir mahallî seçim yapıldı. Yaklaşık 50 yıldır ilk defa Cumhuriyet Halk Partisi oy oranı itibarıyla seçimden birinci parti çıktı. Açık ve gizli ittifaklar nedeniyle oy oranları bu bakış açısıyla yeniden değerlendirilmelidir. 22 yıldır hep zirvede olan AK Parti ilk defa bir seçimde ikinci oldu. Partiler, iller bazında seçime yönelik derin analizlerde bulunarak gelecek planlarını ona göre yapmaları gerekir. Birçok büyükşehir ve şehir belediyeleri ilk defa CHP tarafından kazanıldı.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/olgu-algi-iletisim

Bu haber toplam 349 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim