• İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C

M.Yalçın Yılmaz: FETÖ Diasporası

M.Yalçın Yılmaz: FETÖ Diasporası
Yakın tarihimizin dönüm noktalarından biri 15 Temmuz 2016 FETÖ kalkışmasıydı. Aradan geçen sekiz yıla rağmen o gece yaşananlar hala gözlerimizin önünde.

Örgütün medya uzantıları yurtdışında ve yaptıkları yayınlarla üyelerini diri tutmaya çalışıyor.

Örgütün ABD'de geçirdiği süreci takip ediyoruz. Açık kaynaklarda örgüt mensuplarının tartışmaları, kavgaları ve birbirleri hakkındaki ithamları bize birçok bilgi veriyor.

Örgütün kullandığı sembolik dil, ezoterik mesajlar içeriyor. 15 Temmuz sonrasında dağılan üyelerin itaat etmeleri için birçok yalan söylediler. Aslında yalan söylemek örgütün çok eski bir alışkanlığıydı. Tek merkezden çıkan yalanlar çok farklı ağızlarda tekrar edilince ister istemez hepsinin iman ettiği "mutlak hakikate" dönüşüyordu.

FETÖ iltisaklıların KHK'larla atılma sürecinde hazırlanan listelerde hata payı cüzi miktardaydı. Bazı kurumlarda şahsi hesaplaşmalar, kişisel menfaatler bu listelere yansımıştı. Ancak bu cüzi hataların mücadeleyi yıpratmak için abartıldığını düşünüyorum.

Ailesinde yahut çevresinde FETÖ mensubu bulunanların FETÖ'yle mücadele etmesi imkansızdı. FETÖ'yle mücadeleyi ancak örgütün güçlü ve etkili olduğu dönemde bu kirli yapıyı karşısına alanlar yapabilirdi.

KHK ile kamu görevinden uzaklaştırılanların içinde göreve iade olanların örgüte bakışı bir merak konusu. Maddi delillerin yetersizliği nedeniyle yahut bylock kullanmadığı gerekçesiyle göreve iade edilenlerin örgüt hakkındaki değerlendirmeleri nedir? Bu veriye ihtiyacımız var...

FETÖ mensupları geçtiğimiz 8 yıl boyunca ABD'de yaşayan ve Türkiye'ye gönül vermiş birçok yurtseveri şikâyet etti. Ülkesine bağlı, vatansever yurttaşımızı Türk devletine ajanlık yaptığı ithamıyla FBI'a bildirdiler. Artık Türkiye düşmanı yeni bir FETÖ diasporası var. ABD ve Almanya başta olmak üzere birçok ülkede Türkiye karşıtı faaliyetlerin merkezindeler.

FETÖ'nün ülkemizde yaşanacak en ufak istikrarsızlıkta yahut boşlukta uyanacağı bir gerçek. Bütün siyasi partilerin bu konuda bilinçli olması şart. Farklı kisvelere ve kimliklere bürünen bu hareketin lider kadrosu ABD'den ısrarla talep edilmelidir.

Devamı: https://www.star.com.tr/yazar/feto-diasporasi-yazi-1850896/

Bu haber toplam 177 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim