• İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Mustafa Uzun: Gazze'den savaş günlükleri: Direnişin destanı

Mustafa Uzun: Gazze'den savaş günlükleri: Direnişin destanı
Gazze’nin soğuk kışında savaşın gölgesi şehrin her köşesini sarmış durumda. Direnişçiler, umut ve cesaretten örülmüş bir zırhla Batı’nın şımarık gücünün kağıttan kaplan ordusuna karşı 4 aydır destan yazıyor.

Mücadelenin ilk günlerinden beri beyaz bayrak dalgalanan tek bir Kassam cephesi bile yok. Bu, Gazze’nin ruhunu ve teslimiyete asla eğilmeyen bir milletin onurunu simgeliyor. 7 Ekim'de başlayan ve Gazze’nin yol haritasını belirleyecek bu savaşın gidişatına dair bizzat İsmail Heniye ve ekibinden aldığım son bilgiler direnişin kahramanlığını ve İsrail’in çöküşünü gözler önüne seriyor.

7 Ekim'de Gazzeli mücahitlerin kahramanca hamlesi İsrail’in en seçkin ordusun kabul edilen Gazze tümenini darmadağın etti. Bu, çok farkında değiliz ancak savaşın gidişatını değiştiren bir dönüm noktası oldu. Gazzeli mücahitler, sadece 6 dakika içinde Gazze sınırına 4 milyar dolardan fazla bir maliyetle inşa edilen duvarı yıkarak, İsrail’in bütün askeri hazırlıklarına ve teknolojik üstünlüğüne meydan okudu. Burada önlerine çıkan ve birebir karşı karşıya savaş imkanı buldukları İsrail karakollarını ezip geçtiler. 20 yıla yakın bir zamandır Gazze’yi kuşatan, büyük savaş tecrübesine sahip ve elleri kanlı Gazze tümenini çıplak ayaklı mücahitler ezdi geçti.

Savaşın sadece cephede değil, istihbarat cephesinde de Gazze’nin zaferleriyle dolu olduğu görülüyor. 7 Ekim'de bir İsrail istihbarat üssünden ele geçirilen bilgilerle İsrail’in Gazze'deki casusluk ağı çökertildi. Bu, Gazzelilerin sadece savaş alanında değil, istihbarat alanında da üstünlük kurduğunu gösteriyor. İsrail adeta Gazze’de 4 aydır gözleri görmeden, ne yaptığını bilmeden adım adım savaşıyor. Şu vakte kadar anlaşma haricinde bir tane rehineyi dahi kurtaramamış olmaları bunun en büyük neticesi oldu.

Devamı: https://www.yenisoz.com.tr/yazarlar/gazzeden-savas-gunlukleri-direnisin-destani--6675/

Bu haber toplam 171 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim