• İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Tarkan Zengin: Seçim beyannamesinde sosyal politikalar

Tarkan Zengin: Seçim beyannamesinde sosyal politikalar
AK Parti yerel aseçimlere yönelik seçim beyannamesini açıkladı. Beyannamede yerel yönetimlere dair projeler 8 ana başlıkta anlatılıyor. Her bir ana başlık ise dört bölümde ele alınıyor.

 İlk olarak, o konudaki temel anlayış, tarihsel ve kavramsal referanslarla ortaya konuluyor. İkinci olarak AK Parti'nin o konudaki icraatlarında esas aldığı ilkeler belirtiliyor. Üçüncü olarak yerel yönetimlerde 21 yılda yapılan somut icraatlar sıralanıyor. Dördüncü olarak yeni seçim dönemine ilişkin vizyon ve vaatler, Türkiye Yüzyılı, 2053 ve 2071 hedeflerine atıflar yapılarak sıralanıyor.

AK Parti yerel yönetimler seçim beyannamesinde sosyal politikalara yönelik vaatler iki ana bölümde yer alıyor. Beşinci bölümde "Toplumsal Refah Öncelikli Şehir Ekonomileri" ana başlığıyla, altıncı bölümde ise "Duyarlı ve Kapsayıcı Sosyal Belediyecilik" ana başlığıyla sosyal politikaların temel meselelerini içeren vaatler sıralanıyor.

"Toplumsal Refah Öncelikli Şehir Ekonomileri" bölümünde aşağıdaki üç alt başlıkta ele alınıyor ve yapılacaklar anlatılıyor:

● Dijitalleşme ve Akıllı Ekonomi

● Yeşil Ekonomi ve Yeşil Kalkınma

● Yerel ve Kırsal Kalkınma

"Duyarlı ve Kapsayıcı Sosyal Belediyecilik" bölümünde aşağıdaki iki alt başlıkta yapılacaklar anlatılıyor:

● Huzurlu Toplumsal Yapı

● Türkiye Yüzyılı'nda Gerçek Sosyal Belediyecilik

Huzurlu bir toplumsal yapıyı temin etmek için AK Parti'nin yürüttüğü sosyal belediyecilik anlayışının yeni bir boyutla sürdürülmesi öngörülüyor. Beyannameye göre bu kapsamda hedeflenen şehirlerin özellikleri şu şekilde ifade ediliyor:

● Gençler, çocuklar, yaşlılar, engelliler, kadınlar ve tüm toplumsal kesimlere karşı duyarlı "sosyal belediyecilik" hizmetleriyle, kapsayıcılığı yüksek şehirler;

Devamı: https://www.aksam.com.tr/yazarlar/tarkan-zengin/secim-beyannamesinde-sosyal-politikalar/haber-1444699

Bu haber toplam 182 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim