• İstanbul 16 °C
  • Ankara 18 °C

Ufuk Coşkun: ​AK Parti nerede hata yaptı?

Ufuk Coşkun: ​AK Parti nerede hata yaptı?
Millet, 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’ye “mesaj” vermedi “ihtar” çekti. Ve bu, her zamankinden daha ağır oldu. Kendi kitlesinin bile oy vermeye gitmediği bir seçimin iyi tahlil edilmesi gerekiyor.

Hatırlarsanız bu köşede, tüm eleştirileri, dışlanmayı ve hak etmediğim iftiraları göze alarak 2017 tarihinden itibaren sıklıkla bir şeyin altını çiziyorum.

AK Parti’yi hiçbir gücün yıkamayacağını ancak kibrin yıkabileceğini ifade etmeye çalışıyorum. Zira kendi içinde verdiği savaşı kaybeden biri artık hiçbir savaşı kazanamaz.

Biraz para biraz makam biraz da şöhret gören insanların en temel ahlaki ilkelerini rahatlıkla rafa kaldırdıkları enteresan bir ortam oluştu.

Bakınız seçimi kaybetmekten daha vahim bir şey söylüyorum. Çok ciddi bir bilinç kayması yaşanıyor.

Bu zihin bulanıklığının gittikçe çürümeye yol açtığını, gücün ve nüfuzun her şeyin önüne geçtiğini görenlerden biriydim.

Öyle ki 2017 yılından beri gördüğüm her yanlışı ifade etmeye çalıştım. Ne yazık ki yapılan her eleştiri ihanetle, şikâyetle, dışlanmakla ve Erdoğan düşmanlığıyla yaftalanmama neden oldu.

Yani sizin art niyetli, içten pazarlıklı ve FETÖ’cü olmanız eleştirmeniz için yeter nedendi.

Oysa en çok zararı verenler doğrusuna doğru, yanlışına da doğru diyen ve işi fanatizme doğru kaydıran yalaka bir kesimdi. Ve maalesef AK Parti sürekli olarak kendini öven bu tabaka ile iş görmeyi tercih etti.

Seçimin CHP lehine zaferle sonuçlanmasının elbette tek nedeni bu değil ancak bu zihin kayması sonun başlangıcıdır. Ve bunun kabine değişikliğiyle uzaktan yakından bir alakası yoktur.

Şimdi meseleyi biraz açalım;

Pandemi döneminde İçişleri Bakanlığı tarafından bir gece yarısı alınan kısıtlama kararının ardından marketlere akın eden kendi seçmenini “luppocular” diyerek günlerce alay eden AK Parti taraftarlarını görünce çok üzülmüştüm.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/ak-parti-nerede-hata-yapti-1768/

Bu haber toplam 465 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim