• İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Çocuk Kitabı DODO YADE Yayınlarından Çıktı

Çocuk Kitabı DODO YADE Yayınlarından Çıktı
Şiir, öykü, roman, deneme, araştırma ve inceleme kitaplarıyla yayın dünyasında önemli bir yer edinen YADE Yayınevi, çocuklar için de eğlenceli ve öğretici kitaplar yayınlamaya başladı.

Güliz Sütçü’nün yazdığı, YADE Yayınevinden 2019 yılında çıkan çocuk kitabı DODO, fiziksel özellikleri nedeniyle yaşıtları tarafından akran zorbalığına uğrayan bir çocuk. Yemeğe olan düşkünlüğü nedeniyle aldığı kilolar bu zorbalığın nedeni olmuş. Arkadaş bulmakta zorlanan DODO, yeni taşındıkları mahallede de aynı şeylerle karşılaşır. Bu duruma üzgün bir şekilde sokakta otururken Bay Poşet’le tanışır. Bay Poşet, hem DODO ile arkadaş olur hem de ona, arkadaş bulması için fiziksel özelliklerinin değil iyi biri olmasının önemli olduğunu anlatır.

DODO, Bay Poşet’le olan arkadaşlığından çok memnun olur ama ilk adımı kendisi atmadığı için ikinci bir arkadaş edinmeye çekinir. Bu konuda Bay Poşet ona destek olur ve bu ikiliye bir de DUDU katılır. Böylece üç kafadar oluverirler ve birlikte harika bir gün geçirirler.

5 kitaptan oluşan ve 7-12 yaş grubuna hitap eden DODO, tüm seri boyunca yaşadığı maceralarda karşılaştığı zorluklarla nasıl mücadele edeceğini öğreniyor. Kitabı okuyan çocuklara da bu mesajı veriyor aslında.

Çocukları zorluklarla akılcı yollarla nasıl mücadele edebilecekleri konusunda adeta fark ettirmeden eğitiyor. Bu bazen “akran zorbalığı”, bazen “kendini yetersiz hissetme”, bazen “ben yapamam korkusu” ile mücadele olabiliyor.

Çocuk edebiyatı eserlerinden çocukların kendilerini karakterle özdeşleştirdiklerinde bundan zarar görmemeleri beklenir. Çocuk kitaplarından beklenen eğlence, mevcut durumdan kaçınma, hayal gücünü harekete geçirme, kendini tanıma ve anlama, başkalarını tanıma ve anlama, dili kavrama ve ona hakim olma, diğer zamanları ve yerleri öğrenme, bilgiyi araştırma gibi unsurların tam karşılığını bulacağınız bir kitap DODO. Bu yönü ile son zamanlarda çıkan kitaplardan farklı bir sınıfa ayrılıyor. Çocuklara, sevgiyi, arkadaşlığı, çalışkanlığı, cesur olmayı ve daha pek çok değeri, onları usandırmadan veriyor.

DODO / Yazarı: Güliz Sütçü /YADE Yayınevi / Yayın Yılı: 2019 / Boyut: 13.50x19.50 cm IBN NO:  9786058041042

Bu haber toplam 947 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim