• İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Şiraze Dergisi’nin 22. Sayısı Yayımlandı (Mart-Nisan, 2024)

Şiraze Dergisi’nin 22. Sayısı Yayımlandı (Mart-Nisan, 2024)
Her sayımızda olduğu gibi bu sayımızda da birbirinden önemli kitaplara değiniyor, sizleri kitapların dünyasında keyifli bir yolculuğa davet ediyoruz.

İlk sayımızdan beri amacımız nitelikli okuryazarların müracaat edeceği ve kütüphanelerinde saklayacağı bir dergi yayımlamaktı. Çok şükür bu konuda da başarılı olduğumuzu söyleyebiliriz. Zira hâlâ eski sayılarımıza teveccüh gösterilmesi buna işaret ediyor, diye düşünmekteyiz.

Bu sayımızın dosya konusunu "Kitabın Giriş Kapısı: Ön Söz" olarak belirledik. Bir eserin ön sözünü okumak; kitabı az çok tanımak, kitabın içeriği hakkında kısaca bilgi sahibi olmak ve yazarın derdini biraz da olsa öğrenmek için başvurduğumuz bir yoldur.

Biz de dosyamıza katılan değerli isimlere "Ön söz geleneğine, yazan ve okuyan açısından bakarsak; şair veya yazar kitabına neden ön söz yazma ihtiyacı hisseder ve ön söz okura ne kazandırır?" diye sorarak yine dopdolu ve arşivlik bir dosya hazırladık.

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/siraze-dergisinin-22-sayisi-yayimlandi-mart-nisan-2024-k6160.html

Bu haber toplam 372 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim