• İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Taşbaşı Dergisinin Yeni Sayısı Okuyucuyla Buluştu

Taşbaşı Dergisinin Yeni Sayısı Okuyucuyla Buluştu
Ordu/Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yayımlanan yılda bir çıkan Taşbaşı dergisi 3’üncü sayısıyla okuyucusuyla buluştu.

Genel yayın yönetmenliğini Tuna Eselioğlu, dizgi-grafik ve kapak tasarımı ise Deniz Gençtoprak tarafından yapılan Taşbaşı Kültür Sanat ve Edebiyat dergisinin yeni sayısı İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek’in takdim yazısıyla okuyucusunu selamlıyor.

Prof. Dr. Bahattin Yediyıldız ve Ordu Üniversitesi Öğretim Üyesi merhum Ahmet Çoban özel dosyalarıyla okuyucusunun karşısına çıkan Taşbaşı dergisinde Ordulu romancı Reha Mağden, Ordulu şair Azer Yaran üzerine şair Gökhan Akçiçek ve Mahmut Temizyürek’in yazıları dikkat çekiyor.

Ordu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenan Kuvancı’nın ‘Şaban Teoman Duralı’ya Göre Bilge Ve Bilgelik ‘ makalesi Teoman Hoca’yı takip edenler için okumaya değer. Yine Ordu Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Salim Küçük ve Dr. Öğr. Üyesi Yetkin Karaoğlu önemli makaleleriyle dergiye katkı verenlerden. Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahattin Yediyıldız’la derginin genel yayın yönetmeni Tuna Eselioğlu tarafından yapılan uzun söyleşi derginin arşivlik sayı olmasını sağlamış adeta. Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahattin Yediyıldız dosyasına Prof. Dr. Yılmaz Kurt, Prof. Dr. Ayşe Pul, Dr. Öğrt. Üyesi Leyla Aksu Kılıç ve Öğrt. Gör. Mustafa Büyük makaleleriyle katkı veren akademisyenler. Merhum Ahmet Çoban dosyasına dostları Prof. Dr. Şaban Sağlık, Prof. Dr. Dursun Ali Tökel, Prof. Dr. Şahin Köktürk, Prof. Dr. Alpay Doğan Yıldız ve oğlu İslam Oğuz Çoban birer yazıyla katkı sağladılar. Sinema eleştirmeni Abdullah Kasay sinemada Kudüs’ü inceliyor. Dr. Yavuz Selim Uğurlu Ordu Ahmet Cevdet Paşa’nın kızı Fatma Aliye’nin kardeşi Ordu Kız Muallim Mektebi Edebiyat Öğretmeni Emine Semiye üzerine yazdı. Bu makaleyle Emine Semiye Hanım’ın Ordu’yla ilişkisini öğrenmiş bulunuyoruz. Dr. Öğrt. Üyesi Recep Sıralı Tuna Nehri’nin suları altında kalan Türk adası Adakale üzerine dikkat çeken bir yazıyla dergiye Tekirdağ’dan katkı sağladılar. Tuna Eselioğlu Ordu şehrinde 1979 ve 1980 yıllarında iki sayı çıkan ‘İlim, Kültür ve Sanatta Ordu’ dergisi üzerine inceleme yazısıyla akademinin dikkatine sunuyor dergiyi. Enes Akçay, ilk öykü kitabını yayımlayan Büşra Çelik’in Ordu coğrafyasından da izler taşıyan “Düşlerimde Elma Kokusu”  üzerine yazdı. 33 Soru 33 Cevap Bölümünün konuğu şair Fatin Hazinedar. Leyla Yıldırım, Goncagül Ustaoğlu, Şahin Kamber, Özlem Topal, Nihal Çabuk dergide deneme ve hatıra türündeki yazılarıyla yer aldılar. Fotoğraflarıyla Necmettin Güney, Yılmaz Demir, Hümeyra Soysal Ayık, Elif Bekyürek; çizi-yorumlarıyla Orhan Zafer, Yekta Keskin, Ertuğrul Atasever derginin yeni sayısına katkı sağladılar. Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün açtığı ‘Kapı’ temalı küçürek öykü yarışması katılımcı eserlerden bir seçkiyle Taşbaşı dergisine katkı sağlayanlar Turan Aksoy, Sevil Şentürk, Şulen Kumcu, Özlem Topal, Samet Demetgül, Keziban Kaşıkçı, Gül Aksoy ve Evren Makar.

Yeni tasarımıyla ve gündeme getirdiği dosyalarıyla yerelde ve edebi kamuda beğeniyle takip edilen Taşbaşı Eğitim Kültür Sanat ve Edebiyat Dergisi’nin arka kapağında Turan Aksoy’un ‘Kapalı Kapı’ çarpıcı küçürek öyküsü Filistin dramını işliyor.

Bu haber toplam 269 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim