• İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

“Tarihi Roman ve Romanda Tarih Bilgi Şöleni" kitap olarak yayımlandı

“Tarihi Roman ve Romanda Tarih Bilgi Şöleni" kitap olarak yayımlandı
Van Valiliği, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Yazarlar Birliği tarafından düzenlenen "5. Milletlerarası Tarihi Roman ve Romanda Tarih Bilgi Şöleni" kitap olarak yayımlandı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Cengiz Andiç Kültür Merkezinde 17 Kasım 2022 tarihinde başlayan ve iki gün süren programda; bilim adamları, tarih araştırmacıları, tarihi roman yazarları ve akademisyenler son yıllarda basımı artarak devam eden romanların tarihle olan kesişme noktalarını, sorunları ve çözüm önerilerine dair önemli değerlendirmeler yapmış, bildiriler sunmuşlardı.

Prof. Dr. Zeki Taştan, Ali Bal, Mesut Arslan’ın editörlüğünü üstlendikleri 284 sahifeden oluşan Tarihî Roman ve Romanda Tarih V” kitap Nobel Akademik Yayıncılık’tan çıktı.

Bilgi şöleni ile ilgili haber ve fotoğrafların da yer aldığı eser; Van Valisi  Dr. Ozan Balcı, TYB kurucu ve şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, TYB Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli’nin sunuş yazıları ile başlıyor.

Eserde bildirileri olan, akademisyenler ve yazarlar:

Zeki Taştan, Mehmet Can Doğan, İsmail Karaca, Özlem Nemutlu, Bekir Koçlar, Esra Dicle, Fazıl Gökçek, Nuray Alper, Hümeyra Yabar, Mehmet Narlı, İbrahim Demirci, Orhan Gazi Gökçe, Ekrem Özdemir, Şerife Çağın, H. Harika Durgun, Necmettin Özmen, Yasemin Ulutürk Sakarya, Gülce Başer, Canan Olpak Koç, Sultan Polat, Ali Bal, Mehmet Kurtoğlu, 

Konuya ilgi duyanların kütüphanelerinde bulundurmaları gereken, tarihi roman ve romanda tarih ilişkisinin bir çok yönü ile ele alınıp değerlendirildiği bilgi şöleninin kitap olarak da basılmasında editörler Prof. Dr. Zeki Taştan, Ali Bal ve Dr.Mesut Arslan’ın büyük çabaları ve  katkıları oldu. Kendilerine teşekkür ederiz.

Tarihî Roman ve Romanda Tarih V / Nobel Akademik Yayıncılık / Zeki Taştan, Ali Bal ve Dr.Mesut Arslan / ISBN978-625-371-320-1 / Sayfa Sayısı 284 /  Baskı Yılı Mart, 2024 / Baskı Sayısı1.

Mahmut Erdemir

Bu haber toplam 303 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim