• İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Mustafa Ruhi Şirin'in GÖSTERİ ÇAĞI ÇOCUKLARI Kitabı Yayımlandı

Mustafa Ruhi Şirin'in GÖSTERİ ÇAĞI ÇOCUKLARI Kitabı Yayımlandı
Çocuk ve çocukluğun bütün hâlleriyle görünür duruma gelmesi ne anlama geliyor? Medyanın maması popüler çocuk kültürü müdür?

Modern çocuk paradigması hangi yöne evriliyor? Bilişim teknolojileri oyuncaklı bir dünya mıdır? Çocuklar sanal dünyada yaşadıklarının farkına varabiliyor mu? İletişim hızının çocuklar için anlamı nedir? Medya toplumunda bilginin merkez üssü okul mu medya mıdır? Kim daha çok iletişim aracı kullanıyor; çocuklar mı yetişkinler mi? Niçin çocuk oyuncakları da sanallaştı? İletişim ortamı aile, okul, sosyal ve kültürel çevreyi hangi yönde etkiliyor? Niçin hâlâ merkez medya televizyondur? Niçin televizyon çocuk haberlerini en pahalıya satar? İletişim mi gerçekleşiyor gösteri mi? Çocuğun medyadan yararlanma hakkı nasıl gerçekleşir? İletişimdeki tekelleşmenin çocuk dünyasındaki anlamı nedir? Mustafa Ruhi Şirin, Gösteri Çağı Çocukları’nda tüketilen yeni çocuk ve çocukluğu yorumluyor. 

Bu haber toplam 1006 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim