• İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Genç Dergisi Şubat Sayısı Çıktı

Genç Dergisi Şubat Sayısı Çıktı

GENÇ Dergi'nin Şubat Sayısı Çıktı:

"Önce İnsanız: Irkçılık Vebadır, Uzak Dur!"
Süleyman Çınar

GENÇ Dergi'nin Şubat sayısı dopdolu içeriğiyle çıktı! Ülkemiz tarih boyunca mazluma,mağdura kanat geren ve onları koruyup kollayan bir ülke olmuştur. Bugün de milyonlarca mülteciye ev sahipliği yaparak bu güzelliği devam ettiriyoruz. Lakin zaman zaman gönlümüzü burkan hadiseler de yaşanmıyor değil. Ülkemizde "ırkçılık" illeti uzun bir süredir hortlatılmaya çalışılıyor maalesef. Aramıza huzursuzluk tohumları serpilerek kardeşliğimiz baltalanmak isteniyor. Bu konuda aklı selim bir tavır ile davranmanın elzem olduğunu hatırlatmak ve gönül dünyamızı inşa eden kardeşlik köprülerimizi yeniden canlandırmak niyetindeyiz: "Önce İnsanız: Irkçılık Vebadır, Uzak Dur!"

Son zamanlarda özellikle gençlere "öteki düşmanlığı" aşılayan, "yabancı nefreti" tavsiye eden kötü bir atmosfer var. Ülkemizdeki mültecilere karşı toplumsal öfkeyi tahrik eden manipülasyonlar söz konusu. Bu ayki dosyamız ırkçılık vebasından uzak durmak için kalbimize deva niyetiyle hazırlandı. Ülkemizin huzuruna, kardeşliğin çoğalmasına, iyiliklerin artmasına vesile olmasını ümit ediyoruz.

Ortadoğu hususunda çalışmalarıyla tanıdığımız Prof. Dr. Muhittin Ataman ile Ortadoğu ve Gazze'ye dair kapsamlı bir söyleşi gerçekleştirdi Burak Çetik. Şair ve yazar A. Ali Ural ile yeni çıkan kitabı "Şairin Şairleri", şiir ve edebiyat konuları üzerine konuştu Hanife Palta Tektaş. Uluslararası Genç Derneği başkanı Yahya Uyar ile GENÇ Derneği ve gençler üzerine muhabbet etti Sefa Soner Kurt.

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/genc-dergisi-subat-sayisi-cikti-k6082.html

Bu haber toplam 302 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim