• İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

A. Vahap Akbaş’ın ismi okulda yaşatılacak

A. Vahap Akbaş’ın ismi okulda yaşatılacak
Hasankeyf ilçe milli eğitim müdürlüğünün organize ettiği konferansta merhum şair, yazar A Vahap Akbaş'ın hayatı, eğitimciliği ve yazarlığı konuşuldu.

Şair, yazar Behçet Gülenay ve A Vahap Akbaş’ın kardeşi Munip Akbaş’ın katılımıyla gerçekleşen konferansta A Vahap Akbaş’ın doğum yeri olan Hasankeyf’teki liseli gençlere A Vahap Akbaş'ın hayatı etraflıca konuşuldu. Şiirlerinden örneklerin de okunduğu etkinlikte öğrencilerin ilgisi görülmeye değerdi. Akbaş’ın geride bıraktıkları güzelliklerin ön plana çıktığı etkinlikte öğrencilere bıraktığı başucu kitaplarından “Dil Bilgisi” ve “Zamandan Kurtarılan” kitapları öğrencilere hediye edilirken başta “İnşirah (bütün şiirleri)”  olmak üzere diğer eserleri de kütüphaneye kazandırılmak üzere ilçe milli eğitim ve okul idaresine teslim edildi.

Katılımcı Behçet Gülenay ve Munip Akbaş panel bitiminde üç yıldır düzenli olarak düzenlenen “Tarihin Gölgesinde Kitabın Aydınlığı" adlı kitap okuma etkinliğine; Hasankeyf İlçe Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulbaki Gül, Şube Müdürleri Abdulsamed Oral, Hıfzullah Kocaman, okul idareci, öğretmen ve öğrencilerle birlikte katıldılar.

Okuma etkinliği sonrasında şair, yazar Behçet Gülenay ilçe kaymakamı Faruk Bülent Baygüven ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulbaki Gül ile sohbet arasında Hasankeyf'te yapılacak olan bir okula "A Vahap Akbaş" isminin verilmesini önerdi. Kaymakam Baygüven ile birlikte ilçe milli eğitim müdürü Gül’ün öneriye çok sıcak yaklaştıkları görüldü. Gülenay’ın “Kaymakam bey biz bu yaklaşımınızı ilçede ilk yapılacak okula üstadın isminin verileceği sözü olarak almış olduk” demesi üzerine Kaymakam Baygüven; “Ben münevverleri, kültür sanat insanlarını önemsiyorum.  Üstelik böylesine önemli bir yazarımız Hasankeyfli. A Vahap Akbaş ismi bir okula verilmez mi? İmkânlar dâhilinde ilk yapılacak okullardan birine rahmetlinin isminin yaşatılması için çalışacağız.” Gülenay, “Bizim için de bundan daha iyi ve sevindirici bir haber olamazdı.” Akbaş’ın doğum yeri olan Hasankeyf ilçesine yapılacak okullardan birinde A Vahap Akbaş ismi böylelikle yaşatılmış olacak.

 

imag0273.jpg

imag0277.jpg

imag0284.jpg

imag0304.jpg

imag0306.jpg

img-20170329-wa0075.jpg

img-20170329-wa0073.jpg

imag0291.jpg

Bu haber toplam 1852 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim