• İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Arnavutluk’ta En Eski Tarihli Osmanlı Mezar Taşı

Arnavutluk’ta En Eski Tarihli Osmanlı Mezar Taşı
Arnavutluk’un fethi ile Arnavutluk’un tespit edilebilmiş en eski tarihli mezar taşının tarihi arasında yüzyıldan fazla bir zaman dilimi var. Yusuf Yıldırım yazdı.

Hollanda’da ikamet eden araştırmacı-yazar Mehmet Tütüncü Bey ile 2015 Kasım’ındaki sohbetimiz, Arnavutluk’taki Osmanlı mezar taşlarına gelip dayanmıştı. O tarihlerde Arnavutluk ve Karadağ’ı çalışan Mehmet Tütüncü, İşkodra ve Berat’ta el değmemiş Osmanlı mezar taşı olduğunu anlatmıştı. Hatta sonrasında “Corpus Of Ottoman Inscriptions From Albania  And Montenegro, 2017” kitabı için 15-20 kadar mezar taşının beraberce çevirisini yapmıştık.

Mezar taşlarından birinin çözümlemesi, görünüşte kolay olsa da oldukça zorlamıştı. Mehmet Tütüncü Bey, Arnavutluk’un tespit edilebilmiş en eski tarihli mezar taşı olduğunu söyleyince bu taşa daha bir yoğun, daha bir ciddi eğilmiştik. Ve Berat’ta bulunan bu mezar taşı birkaç yönü ile diğer mezar taşlarından ayrılıyordu.

Devamı: http://www.dunyabizim.com/gezi-mekan/29626/arnavutlukta-en-eski-tarihli-osmanli-mezar-tasi

Bu haber toplam 1720 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim